Ondertussen heb ik krakelingen gevonden in Duitsland, in meerdere soorten maten. Bij de supermarkt in NL ben ik div. bakjes tegengekomen met krakelingen, maar dan wel met andere zoutjes erbij.
Nodig:
- 50 gram pretzels of pepsels
- 200 gram melk en/of pure chocolade
- halve reep caramel, zie foto
- handje M&M's
Breek de pretzels in stukjes. Smelt de chocolade au bain-marie. Eerst 2/3e deel. Als de chocolade is gesmolten haal je het schaaltje uit de pan en dan los je daar de rest in op. Snijd de caramel in mini blokjes. Gebruik hier van die blokjes fudge van of zoals ik gedaan heb, een halve reep. Dat snijdt makkelijker. Roer de pretzels en blokjes caramel door de chocolade.
Smeer dan het chocolademengsel zo dun mogelijk uit over bakpapier. Steek er wat M&M's in. Laat hard worden buiten de koelkast. In de koelkast heb je kans dat het wit gaat uitslaan. Breek het daarna in stukken. De caramel was een extraatje omdat ik die nog had liggen. Zonder zijn ze ook erg lekker.
Dit is het andere recept |
Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten