dinsdag 24 maart 2015

Zelf pasteibakjes maken

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Pasteibakjes kan je kant en klaar kopen maar als je er maar een paar nodig hebt blijf je altijd met een aangebroken verpakking zitten. Ook is het goedkoper en verser als je ze zelf maakt. Wil je het netjes doen dan druk je met een glas een cirkel uit een plak bladerdeeg en daar leg je dan weer een ring bovenop. Ik heb het veel eenvoudiger gedaan.


Nodig:
- 1 plakje bladerdeeg per persoon
- drupje olie
- een muffin bakvorm of kommetjes

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Ik heb de onderkant van een muffin bakvorm gebruikt. Je kunt ook ovenbestendigde kommetjes gebruiken. Vet de vormpjes die je gaat gebruiken heel dun in met wat olie. Leg het ontdooide blaadje bladerdeeg erop en vouw de punten terug. Druk het aan. Ik ben niet al te netjes te werk gegaan, het kan mooier maar vond ik niet nodig. Ik heb wel ruimte vrij gelaten tussen de vormpjes omdat het deeg nog wat uit gaat zetten. Zet de muffinvorm nu in de oven voor ca. 20 minuten en haal het eruit zodra de pasteibakjes mooi bruin van kleur zijn. 


Je kunt ze nu eenvoudig van de vorm verwijderen en vullen met vulling naar keuze. 


Bijvoorbeeld met eierragout. 


Ragoutbollen of appelcups ga je ook leuk vinden


Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 

-------------------------------------------------------------


2 opmerkingen:

 1. Hallo Marlon,

  Kan ik de ragout ook al een dag van te voren maken?

  Groetjes Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hoor, doe ik heel vaak. Houd er met eierragout wel rekening mee dat het eigeel kapot slaat als je het gaat opwarmen. Komt dan door het roeren. Kipragout vries ik zelfs in en warm ik dan weer op in de magnetron.

   Verwijderen