dinsdag 10 maart 2015

Eén jaar "Lekker eten met Marlon"

Deze week bestaat "Lekker eten met Marlon" alweer één jaar. Wie mij vanaf het begin gevolgd heeft weet dat ik ben gaan bloggen doordat ik zoveel reacties kreeg op mijn recept in het blad Boodschappen. Ik kreeg mailtjes en berichtjes vanuit het hele land of ik wist dat ik erin stond. Zelfs op straat werd ik aangesproken en de tandartsassistent begon erover. Ik wist niet dat Boodschappen zo populair was.


Hoe is het jaar verlopen? 
Ik begon hier met het herplaatsen van recepten die al op mijn Facebookgroep stonden. Toen ben ik oudere recepten die ik nog had liggen weer een keer gaan maken zodat ik er meteen foto's van kon nemen. Daarna ben ik gaan bedenken wat ik nog meer wilde delen. Ik kom eigenlijk best vaak op dezelfde dingen uit, eet rustig elke week een keer dezelfde schotel en ... ik wilde niet speciaal gaan koken om erover te kunnen bloggen. Bij mij moet het spontaan komen, maar uiteindelijk staan er nu bijna 150 recepten online met heel veel variaties dus toch snel geteld zo'n 3 recepten per week.

In de tussentijd ben ik ook anders gaan koken. Ik ben steeds minder pakjes en zakjes gaan gebruiken. Waarom? Niet vanwege het vele zout of de e-nummers. Die kunnen me gestolen worden. Nee, gewoon omdat ik het een uitdaging ging vinden. En lekkerder! Zelf maken is toch proeven en kruiden erbij strooien tot het naar je zin is en dan afwachtend aan tafel zitten of de anderen het ook lekker vinden. De positieve reacties die je dan krijgt zijn leuk! En denk nou niet dat ik nooit meer pakjes en zakjes gebruik want ook ik heb weleens zin in een makkelijk dagje. De diepvriespizza's komen hier ook op tafel en er zijn nog steeds gerechten die ik zonder "hulpmiddel" niet weet te maken.

Verder ben ik mezelf beter gaan leren kennen. Ik ben erachter gekomen dat ik een makkelijke kok ben. Iets moet snel klaar zijn. Niet uren in de keuken staan als het binnen tien minuten achter de kiezen zit. Dan denk je misschien, ja maar die stoofschotels dan? Ja, die kosten tijd maar ik hoef alleen maar af en toe te roeren en niet continue achter het fornuis te staan. Ook met bakken ben ik een makkelijke. De fudge is echt mijn ding. Gewoon alles in een pan en weer op laten drogen. Appeltaartdeeg druk ik uit in de vorm en ga ik echt niet netjes uitrollen en in reepjes snijden om het mooier te maken. Smaakt toch wel lekker. En muffins maken, hartstikke leuk maar het extra versieren is niet voor mij weggelegd. Dingen die ik ging inzien door het bloggen.

Foto's maken vind ik ook een uitdaging. Het moet er goed opkomen maar ook zoals het is. Geen vaasjes op de achtergrond of een extra appel naast de foto van de appeltaart. Van alles maak ik foto's en naderhand beslis ik of ik het recept ga plaatsen. Het spreekt je aan of niet maar ik voel me er goed bij zo. Thuis gaat het ongeveer zo, eerst foto en dan eten, haha. Oké, we eten dan wel hetzelfde.


Inspiratie heb ik gelukkig ook nog steeds. Mijn koppie is anders gaan werken en als ik iets maak dan bedenk ik of ik er nog meer mee kan. Ik geniet van het bloggen en vind het super om te lezen dat anderen mijn recepten namaken. Nog wat cijfertjes: de blog heeft de laatste maanden gemiddeld 3000 pagina bezoeken per dag waarvan zo'n 1500 unieke bezoeken. De Facebookpagina die na het bloggen online is gekomen heeft al 1998 likers. Wie had dat ooit kunnen bedenken. Ik vind het best veel (geen idee of het veel is voor een foodblog). Ik ben er blij mee en iedereen dankbaar die mij volgt. 

Nogmaals dank voor het volgen, het liken, de reacties en de leuke dingen die ik door het bloggen ervaar. Heb jij al iets van mijn blog gemaakt? Laat het hieronder weten. Ben ook wel benieuwd hoe je "Lekker eten met Marlon" hebt gevonden.

Liefs van Marlon.

P.S. Het eerste recept op deze blog was de Hollandse ovenschotel. Wij eten het nog steeds graag maar dan met zelfgemaakte kerriesaus met extra kaas. Binnenkort maar weer een keer maken.

-------------------------------------------------------------


4 opmerkingen:

 1. Hallo Marlon,
  Ik heb je blog pas ontdekt, vind hem enorm leuk en hoop dat je er nog lang mee door gaat.
  Pilav met kip, perzik, ketjap en rijst heb ik gemaakt, was erg lekker en heb nog veel meer recepten
  gezien die ik binnenkort eens ga proberen
  Mvg,
  Helene
  Helene

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je reactie Helene, leuk dat je al dingen geprobeerd hebt!

   Verwijderen

 2. Proficiat Marlon, ga zo door, super leuke blog, en nog vele inspiratievolle jaren.

  Gr. ElsaR

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Laat je een berichtje achter als je iets geprobeerd hebt?

   Verwijderen