zondag 22 maart 2015

Mini appelhapjes uit de cupcakemaker

Je kunt veel meer doen met een elektrische cupcakemaker dan cupcakes bakken. Ik dacht dat ze het qua hitte niet zouden halen. Ben het gaan testen maar het kan echt.

Als test mini appeltaartjes gebakken met bladerdeeg. Natuurlijk was dat smullen.


Nodig:
- 2 plakjes bladerdeeg
- 1 kleine appel
- citroensap, suiker en kaneel

Ik heb zo'n simpel ding die ik bijna niet gebruik. Wilde ik ooit hebben. Heel af en toe bak ik mini cupcakes maar het grooste gedeelte van de tijd zit het netjes in de doos verpakt. Kort geleden kwam ik er achter dat je er ook andere dingen in kunt bakken. Een opgeklopt eitje met wat blokjes ham erdoor en kaas erover maar ook hapjes met bladerdeeg. Dat moest ik natuurlijk uitproberen. Eigenlijk kan alles wat je ook in de oven in een cupcakevorm kunt maken. Je moet er maar opkomen. En omdat ik er nooit opgekomen was deel ik hier het recept, misschien ga jij het dan ook wat vaker gebruiken. 

Voor deze hapjes heb ik eerst de plakjes bladerdeeg ontdooit. Ondertussen de cupcakemaker opgewarmd en de appel in hele kleine blokjes gesneden. Naar smaak kan je dan nog wat citroensap, suiker en kaneel toevoegen, ligt een beetje aan het soort appeltje. 

De plakjes bladerdeeg deel je in vier stukken. Er passen zeven stukken in de cupcakemaker. Duw ze er voorzichtig in als de cupcakemaker is opgewarmd. Verdeel de stukjes appel erover en omdat het zonde is om het laatste stukje bladerdeeg weg te gooien, snijd je die in stukjes en leg je het over de appel. Nu doe je de deksel dicht en na een minuut of 20 zijn je hapjes klaar. 

Voordeel: 
- Je hebt geen oven nodig die eerst heel lang moet voorverwarmen
- Ze zien er superleuk uit en ideaal voor als je er maar een paar nodig hebt
Nadeel: 
- Super voor een paar hapjes maar de baktijd is net zolang als in de oven dus als je veel moet bakken kan je beter wel de oven gebruiken. 
- Is iets lastiger schoonmaken omdat je de bakplaat niet in water kunt weken

Variatie:
Het is ook lekker om de appel te mengen met deze kaneelsuikermix

Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 

-------------------------------------------------------------

- Bekijk hier meer recepten met appel
- Bekijk hier meer recepten met bladerdeeg


Geen opmerkingen:

Een reactie posten