zaterdag 28 februari 2015

Rocky road fudge waarbij ik zoet en zout combineer

Ik denk steeds er staan al genoeg fudge recepten op mijn blog. Maar als ik dan vraag welk recept willen jullie zien en ik geef de keuze uit meerdere recepten dan wordt er massaal op fudge gestemd. Dit keer een recept voor durfals. Het is namelijk zoet met zout gecombineerd. Een aparte smaaksensatie die ik ondertussen echt ben gaan waarderen.

Zie je de combinatie niet zitten dan maak je ze gewoon zonder zout. 


Nodig: 
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 150 witte chocolade
- 100 melk chocolade
- 100 butterscotch chocolade

- 2 rollen rolo
- 75 gram paranoten
- 75 gram chocoladepinda’s
- 8 marshmallows, per stuk in vieren gedeeld
- flinke theelepel zeezout


Lees eerst het basisrecept hoe je uberhaupt fudge moet maken. Dan de fotoblog als je een nog beter beeld wilt krijgen.

Breek de chocolade in stukjes, Snijd de Rolo's door midden en hak de noten in stukjes. Breek de marshmallows in vieren. Deze geven zo'n mooie witte swirl door de fudge. 

Verwarm het blikje gecondenseerde melk in een pan met dikke bodem. Los dan de chocolade op. Voeg zeezout toe. Proef of het genoeg is. Je moet in eerste instantie denken van ik proef niks en dan opeens dat korreltje op je tong proeven. Dat is het lekkerst. Voeg de noten, rolo en marshmallows toe en roer goed door. 

Verspreid de fudge over een stuk bakpapier. Strooi er nog een weinig zeezout over heen, het is leuk als je die korreltjes ziet zitten. Laat de fudge minimaal twee uur hard worden in de koelkast.Ik moet zeggen, ik heb hier restjes opgemaakt. Je kunt ook alleen melk en witte chocolade nemen of melk met puur of wat je maar hebt liggen. Ga uit van 350 gram chocolade als je ook Rolo gebruikt. Anders 400 gram chocolade. 

Verder had ik ook nog de paranoten en chocoladepinda's liggen maar gewone pinda's voldoen ook. Als je gezouten pinda's gebruikt dan hoef je geen extra zeezout toe te voegen. Je kunt er ook nog stukjes pepsels (pretzels) doorheen doen. Zie mijn andere recept wat een lekkere combi dat is. 


Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 


-------------------------------------------------------------
Geen opmerkingen:

Een reactie posten