donderdag 19 februari 2015

Kruidige hutspot met ontzettende lekkere runderstoof

Gewone hutspot vinden wij saai. Ik maak het dus altijd op smaak met extra kruiden. Vroeger deed ik dat met een zakje gewelde nasimix, tegenwoordig met mijn eigen nasikruiden. 


Nodig (voor 4 flinke eters):
- 1 kilo kruimige aardappelem
- 1 kilo fijngesneden peen en ui
- 1 bouillonblokje voor een halve liter
- kopje melk
- 2 eetlepels nasikruiden
- sambal manis naar smaak

Voor deze stamppot koop ik gesneden aardappelen en gesneden groenten maar heb je er zin in dan kan je natuurlijk ook alles zelf snijden. Neem dan ongeveer 1/3e ui en 2/3e winterpeen. 

Neem een grote pan. Breng de aardappelen in water met een bouillonblokje aan de kook. Voeg de uien en de winterpeen toe en laat ca. 20 minuten koken tot het gaar is. Giet af in een vergiet en doe terug in de pan. 

Neem ondertussen een kopje melk en los daar de nasikruiden in op. Stamp na het afgieten de aardappelen en groenten door elkaar en voeg beetje voor beetje de melk toe tot de stamppot lekker smeuïg is. Mag je stamppot nog wat meer smaak nodig hebben dan kan je nog een lepel nasikruiden oplossen in een heel klein beetje melk. Ook kan je er wat sambal doorheen roeren. 

Wij eten de stamppot met ketjapballetjes of met de lekkerste runderstoof die ik maar ken. Heb je over dan kan je het invriezen en in de magnetron ontdooien en opwarmen of opbakken in de pan. 


Kindvriendelijk:
- Laat de sambal weg. De kruiden zijn mild en worden over het algemeen goed gewaardeerd door kinderen 


Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 

-------------------------------------------------------------Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:
Geen opmerkingen:

Een reactie posten