vrijdag 6 februari 2015

Chocolate bark met smarties

Het ging fout, goed fout. Ik wilde iets maken, deed iets stoms en toen hield het op. Gelukkig had ik vorige week geleerd hoe ik Chocolate Mint Barks moest maken dus kon ik mijn plan wijzigen en weer barks gaan maken. En eerlijk gezegd vind ik deze nog leuker en lekkerder geworden dan de vorige. 

Wat er fout ging, dat zal ik je vertellen ... (en wil je niet verder lezen, scroll dan helemaal naar beneden, daar staat het recept).


Ik wilde iets maken voor Valentijn. Het zat al een poosje in mijn hoofd en daar ik twee daags voor Valentijn een verjaardag heb, wilde ik er niet langer mee wachten. Goed excuus toch?

Ik wilde chocoladehartjes gaan maken. Lieve roze hartjes met behulp van zo'n siliconen bonbonsvormpje. Daar dan voor de fun een streepje bruine chocolade over spuiten. Ik zag het al helemaal voor me. Misschien doe ik het later nog wel want toen ik deed iets stoms.

Om de chocolade roze te krijgen had ik kleurstof gekocht. Ik deed een druppeltje bij de gesmolten chocolade, nog een druppeltje, nog een druppeltje en toen ploef, chocolade werd hard. En het meest stomme is dat ik het had kunnen weten. Het is namelijk niet de eerste keer dat het mij overkwam (ezel, stoten, steen of zoiets?). De vorige keer toen het gebeurde dacht ik dat ik de chocolade met water kon verdunnen maar dat blijkt met boter te moeten en dus niet met water. Er deze keer helemaal niet bij stil gestaan dat kleurstof ook vocht is. Ik had POEDER kleurstof moeten gebruiken!

De roze chocolade werd een stevige massa. Een soort ganache waar je bijna balletjes van kunt draaien. Niet te doen om het te gaan gieten in vormpjes. Ook niet om het erin te drukken want de scheuren sprongen al in de chocolade. Heb er helaas geen foto's van gemaakt want ik was boos, ik kon niet verder. Tsja, ik kon er fudge van maken maar had geen gecondenseerde melk in huis en ik had m'n zinnen op gewone chocolaatjes gezet. 

Toen ben ik het maar gaan uitsmeren. Zo dun mogelijk in de hoop ik er nog iets mee kon. Daarna naar de supermarkt gereden en Smarties gaan kopen en er een uurtje mee gaan spelen. Ben ze gaan sorteren op kleur. Leek wel zo'n spelletje van vroeger. Kleurtje raden en als je het goed had mocht je er eentje opeten, ken je dat nog? 

 

Gelukkig werd de chocolade wel weer hard en kon ik verder. Ik heb melk (butterscotch) chocolade gesmolten en over de roze uitgesmeerd. Daar de smarties over verdeeld. Dat in de koelkast gezet om verder te harden en toen in brokken gebroken. Heel veel foto's gemaakt en omdat ik geen keuze kan maken laat ik ze allemaal zien hieronder. En terwijl ik dit schrijf ligt er stiekem een stukje chocolate bark met Smarties te smelten op mijn tong. 
Nodig:
- 200 gram witte chocolade
- 150 gram melk (butterscotch) chocolade
- roze POEDER kleurstof
- roze en rode Smarties

Smelt 2/3e van de chocolade au-bain marie. Zorg ervoor dat er geen vocht bij komt want dan wordt het dus hard en krijg je het niet meer zacht. Haal het schaaltje uit de pan en los de rest van chocolade op in de gesmolten chocolade. Kleur de witte chocolade met kleurstof of laat het wit als je niks in huis hebt. Smeer uit over bakpapier. Doe hetzelfde met de bruine chocolade en smeer deze over de witte (roze) chocolade uit. Hoe dunner je het uitsmeert, hoe lekkerder (vind ik). Strooi er smarties overheen en laat het hard worden. Zet het puntje van je mes erop en het breekt heel soepel in stukken. Eet de grootste op en bewaar de rest voor Valentijn.  

Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 

-------------------------------------------------------------Geen opmerkingen:

Een reactie posten