zaterdag 14 februari 2015

Griekse tomatenrijst

Bij veel Griekse restaurant krijg je vaak zo'n heerlijke bolletje tomatenrijst bij je maaltijd. Dat kon natuurlijk ook niet ontbreken bij mijn Griekse maaltijd



Nodig:
- 400 gram witte rijst (Basmati)
- 1 groot blik tomatenpuree
- ca. 1 liter water
- 1 bouillonblokje
- 1 flinke theelepel Griekse kruiden
- 1 lepeltje oregano en peterselie (mag gedroogd)
- 1 handje diepvries doperwtjes of tuinerwten, optioneel
- zout naar smaak

Afhankelijk van wat je erbij eet kan je uitgaan van ca. 50 gram droge rijst per persoon. 

Fruit de tomatenpuree aan in een beetje olie. Voeg de rijst toe en roer door. Voeg water toe met een bouillonblokje en kook de rijst gaar. Begin met 500 ml water en voeg steeds een scheutje toe als de rijst te droog wordt. 

Breng op kleur met peterselie en oregano. 

Breng op smaak met Griekse kruiden en naar smeek nog wat zout. Serveer de rijst met wat erwtjes. 

Tip: 
Wil je nog meer smaak dan kan je verse knoflook mee fruiten. 


Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------

- Bekijk hier meer recepten met Griekse kruiden



Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:



2 opmerkingen:

  1. ik heb de kruiden, souvlaki ,rijst en salade gemaakt heeeerlijk de familie was erg enthousiast!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk dat je dit laat weten. Probeer ook zeker een keer de Griekse gehaktballetjes met tomatensaus, gaan jullie ook lekker vinden :).

      Verwijderen