woensdag 18 februari 2015

After eight chocolate bark

Ik heb al twee keer after eight chocolate bark gemaakt. De gewone en de luie (lees nog sneller klaar) variant. Ik had al mint bark gemaakt met candy canes en toen liet Barbara een variant met dessertmints voorbij komen. Daar ben ik weer verder mee doorgegaan en zo heb ik naast de pepermuntkussentjes ook nog van die lekkere after eight chocolaatjes toegevoegd. Afijn, hier is het recept en kijk zelf maar hoe jouw variant gaat worden :). 


Nodig:
- 100 gram pure chocolade
- 200 gram melk chocolade
- handje pepermunt kussentjes (dessertmints)
- 6 after eight chocolaatjes in vier stukken
- 50 gram witte chocolade

Breek de melk en pure chocolade in blokjes. Smelt ze au bain-marie. Eerst 2/3e deel en later los je de rest op in de al gesmolten chocolade.

Doe een hand vol dessertmints in een stevige plastic zak en sla erop met de onderkant van een beker. Zo breken ze makkelijk in stukjes. Ik heb zelf de verpakking een klein stukje geopend zodat de lucht eruit kon en ben daar op gaan meppen. De rest gebruik ik gewoon voor een volgende keer.

Snijd de after eight (of de soortgelijke chocolaatjes van de Lidl) in vier stukjes.

Als de chocolade is gesmolten roer je de kussentjes en daarna de after eight er doorheen. Smeer dan zo dun mogelijk uit over een stuk bakpapier. Houd ca. 2 theelepels chocolademengsel over. Laat drogen.

Smelt in een ander schaaltje de witte chocolade. Ook hier weer eerst 2/3e deel en dan later de rest in de gesmolten chocolade oplossen. Smeer het uit over de droge pepermunt-chocolade. Druppel er wat van het restje donkere chocolade overheen en trek er met een prikker streepjes door. Zelfde manier als bij de three colors rocky road's fudge. Laat drogen en breek dan de chocolade met een mespunt in stukken.Op de foto hieronder zie je de smeuïge pepermunt van de after eight chocolaatjes zitten. Een ware smaaksensatie.  

   
En dan de luie after eight barks:

Een combi van pure chocolade, pepermuntkussentjes en after eight chocolaatjes. Helemaal zo klaar en toch erg lekker. Op de foto wat uit elkaar gelegd om het beter te laten zien, maar ze gaan hier gewoon de trommel in om af en toe van te snoepen. 


Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 

-------------------------------------------------------------


2 opmerkingen:

  1. Ziet er heerlijk uit. Ik ga m zeker een keer proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Moet je echt doen. Ik had ze pas bij een verjaardag en het was zo op. Waren erg geliefd :).

      Verwijderen