dinsdag 10 mei 2016

Witte arretjescake met chocoladetopping en kokos

Op mijn andere blog staat het recept van de originele arretjescake. Al een lange tijd broeide het om een witte arretjescake te maken. Ik bleef het uitstellen want ergens moet het dan ook opgegeten worden. Tot ik laatst een familie bijeenkomst had en ik het gewoon ben gaan doen. De koek sloeg goed aan, was voor ruim de helft opgegeten. De rest nam mijn neefje mee om met vrienden te verorberen. Arretjescake is een koek die je zonder oven maakt in een cakevorm.


Ik wilde eigenlijk een perfect aangesneden plak koek bovenaan de blog plaatsen maar zoals bijna altijd viel ook de koek hier in stukken bij het aansnijden. Ik had wel een paar mooie plakken hoor maar ook de nodige losse stukjes. Maar mag de pret niet drukken, de smaak veranderd er niet om.

Voor de kleur heb ik een bruine chocoladetopping gedaan. Wil je de arretjescake helemaal wit houden, gebruik dan witte chocolade. 


Nodig:
- 250 gram boter
- 250 gram witte basterdsuiker
- 200-250 gram kokosbiscuit
- 100 gram witte chocolade in stukjes
- 50 gram geraspte kokos + extra voor topping
Voor de topping:
- 200 gram pure chocolade

Zet alles klaar, breek de biscuits in stukjes


Smelt de boter in een ruime pan. Laat niet bruin worden. Laat de basterdsuiker en chocolade erin smelten. Voeg de kokosrasp en de koekjes toe en roer goed door. 


Bedek een cakevorm met bakpapier anders krijg je de arretjescake later niet uit de vorm. Ik heb een glazen vorm van zo'n 25 cm. 

Schenk de massa in de cakevorm. Druk goed aan. Ik heb er een vel bakpapier opgelegd, heb er toen een schaal opgezet waardoor ik flink kracht kon zetten. Zet de vorm nu in de koelkast. Voor minimaal een paar uur. Ik heb de arretjescake een dag van te voren gemaakt en een nacht in de koelkast laten staan. 


Als de boter met chocolade hard is geworden gaat het er wit uitzienLaat nu de bruine chocolade (puur maar melk mag ook) au bain-marie smelten. Smeer met een spatel uit over de cake. Strooi er kokosrasp overheen en laat weer hard worden. 


Om de koek goed aan te snijden kan je het beste een scherp kartelmes gebruiken. 


En lukt het aansnijden niet zo goed, dan eet je de koek gewoon op deze manierAls het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?
-------------------------------------------------------------

Geen opmerkingen:

Een reactie posten