dinsdag 24 mei 2016

Havermoutpannenkoeken met warme appeltjes van Great Little Kitchen

Ik heb iets nieuws hier op mijn blog. Ik heb meegedaan aan de foodblogswap. Ik had er weleens over gelezen maar wist niet waar ik mij aan kon melden tot ik lid werd van een groep met foodbloggers op Facebook. Op deze groep worden er maandelijks foodbloggers aan elkaar gekoppeld en dan mag je iets maken en publiceren van een andere blog. Het leuke is dat je er dan ook weer je eigen draai aan moet geven en daar ben ik erg goed in. Ik lees vaak maar één keer en dan begin ik gewoon en zie ik wel waar ik eindig.

Ik had de eer iets te mogen uitzoeken op de website van Great Little Kitchen van Stephanie waar naast heerlijke recepten ook een rubriek op staat met "Een kijkje in de keuken van...". Erge leuke rubriek, zeer creatief gevonden.

Het recept wat ik heb uitgekozen zijn havermoutpannenkoeken. Great Little Kitchen is gek op pannenkoeken en stak me aan. Ik maak ze eigenlijk bijna nooit. Als wij ze eten is het ook als avondmaaltijd en niet als ontbijt. Maar, ik ga ze zeker weten vaker maken, was erg lekker.


Nodig:
- 75 gram havermout
- 25 gram bloem
- 1 ei
- 150 ml melk
- olijfolie
- 1 appel
- beetje suiker, kaneel en citroensap
- snufje zout
- mapple syrop
- klontje roomboter

Zet alles klaar.


Mix de havermout, bloem, melk en het ei tot een beslag. Omdat het nog een tik van mij is van vroeger heb ik er ook nog een snufje zout aan toegevoegd. Dit zou als smaakversterker werken. Laat het beslag dan 20 minuten rusten.  

Het was mij niet helemaal duidelijk wat voor een soort havermout ik nodig had. Ik had nog een pak fijne havermout staan van de Lidl en dat wilde niet mengen met de melk en het ei. Ik heb er toen de staafmixer opgezet en toen werd het wel een geheel.Terwijl het beslag dan staat te rusten snij je de appel in blokjes. Meng deze met een klein beetje suiker, kaneel en wat druppeltjes citroensap. Bak daarna de appeltjes in een klein beetje olie in de koekenpan en haal ze er uit.


Maak dan je pan schoon om de pannenkoekjes te gaan bakken. Je kunt wat olie door het beslag doen om zonder olie te bakken maar ik heb de olie in de pan verwarmd en daar in gebakken.

Ik heb de pannenkoekjes in twee delen gebakken. Niet twee grote pannenkoeken maar ik heb er kleintjes van gemaakt. Ik heb hoopjes beslag met een juslepel in de pan gedaan. Er zeven kleine pannenkoekjes uitgehaald. 

Serveer de pannenkoekjes net uit de pan met de nog warme appeltjes, een klein klontje roomboter en een scheutje mapple syrop. Heb je dat niet dan kan je ook keukenstroop gebruiken.

Wij vonden het zeer smakelijk en het is erg leuk om te maken. Dankjewel voor het idee Great Little Kitchen. Het recept is geïnspireerd op dit recept


Variatie:
- Meng wat rozijntjes of cranberries door de appel


Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------

- Met havermout kan je ook heerlijke muesli makenWil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:Geen opmerkingen:

Een reactie posten