maandag 24 maart 2014

Varieer met croissantdeeg: Kaneelblokjes

Wij gingen er speciaal voor naar de Ikea maar tegenwoordig worden ze hier gemaakt van croissantdeeg en die zijn net zo lekker, denk nog wel lekkerder ook! 



Nodig: (voor 15-24 blokjes)
- 1 blik croissantdeeg 
- 3 eetlepels bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel kaneelpoeder
- beetje kaneelsuiker of gebruik de kaneelsuikermix

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak het blikje open en rol het deeg uit. Snijd in drie stukken, negeer de schuine stippellijnen. Druk die zo nodig nog iets tegen elkaar aan. Meng de suiker met de kaneelpoeder en verdeel dit over het deeg. Nog makkelijker is het om kaneelsuikermix te gebruiken waarvan standaard een pot in mijn kast staat. Rol de plakjes op aan de korte kant en snijd ze in vijf delen. Je krijgt dan 15 blokjes.



Als je meer blokjes wilt hebben, rol het deeg dan op aan de lange kant en snijd ze dan in acht delen. Dan krijg je 24 blokjes.


De blokjes hebben ongeveer een kwartier nodig in de oven. Zie je dat ze te snel donker worden, draai de oven dan terug naar 160 graden. 


Variatie: 

- Je kunt ze ook met andere vullingen maken, zie onderstaande links voor volop variatie.

Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------

Bekijk hier kaneelrondjes Zelfde recept, andere manier van rollen en bakken


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen