zaterdag 10 februari 2018

Italiaanse kaassalade

Ik vind het erg leuk om toastsalades te maken en heb het geluk dat ik dat tegenwoordig wekelijks als cateringopdracht mag doen. Ik heb de vrije hand in de salades die ik maak maar bij voorkeur moeten ze vegetarisch zijn. Omdat mijn oude kaassalade met mosterd erg geliefd is ben ik ook een salade gaan bedenken met een jongere kaassoort. Zo is deze caprese achtige Italiaanse kaassalade tot stand gekomen.

Bij het bedrijf waar ik aan lever wordt de salade op een lekker vers gebakken broodje gegeten bij de lunch maar het is verder ook zeer geschikt op een toastje of tussen een wrap.


Nodig (ca. 250 gram):
- 100 gram jong belegen geraspte kaas
- 100 gram kleine rode tomaten (bijvoorbeeld red pearl)
- 2 flinke eetlepels yogonaise, mayonaise of frietsaus
- 3 flinke eetlepels crème fraîche, kwark of Griekse / Turkse yoghurt
- verse basilicum
- Italiaanse kruidenmix (zelf gemaakt of kant en klaar)
- snuf paprikapoeder
- peper en zout naar smaak
- rucola, optioneel

Ik gebruik red pearl tomaatjes vanwege de mooie dieprode kleur. Je kunt ook cherrytomaatjes gebruiken maar die vallen wat minder op. Ik gebruik yogonaise en crème fraîche maar je hoeft er niet speciaal iets voor in huis te halen als je de andere sauzen al hebt staan.

Snijd de tomaten zeer door midden en dan elk deel door 3 stukjes. lekker klein dus. Laat ze even uitlekken in een vergiet anders wordt de salade te vochtig.

Maak een sausje van de yogonaise, crème fraîche, Italiaanse kruiden naar smaak, een snuf paprikapoeder en naar smaak nog wat peper en zout. In mijn Italiaanse kruidenmix zit al paprikapoeder maar iets extra is wel lekker door deze salade.

Meng de geraspte kaas met de tomatenstukjes, flink wat fijngeknipte basilicum en saus naar behoefte. De hoeveelheid hierboven genoemd is bij benadering al denk ik dat ik aardig in de buurt kom. Ik maak namelijk zelf meteen een hele grote hoeveelheid en schep er net zoveel door totdat ik tevreden ben.


Om het leuk op te dienen kan je wat rucola in een schaaltje doen en daar de salade opscheppen. Nog wat basilicum erover en je hebt een hit om te serveren.


Variatie: 
Als je een grote hoeveelheid maakt dan kan je er ook nog een bol mozzarella doorheen raspen. Gebruik geen mozzarella ter vervanging van de jong belegen kaas want dan wordt de salade anders dan de bedoeling is, al zal het ook lekker zijn (nog niet geprobeerd).


Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------

- Bekijk meer toastsalades
Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:
Woon je toevallig in regio Zoetermeer en zoek je iemand die je kan ontzorgen tijdens een verjaardag, feestje, babyshower, (bedrijfs)evenement? Ik kan heel veel uit handen nemen. Neem eens een kijkje op Feestbuffetten.nl of neem via deze weg contact met me op.
2 opmerkingen:

  1. Zou het ook met gedroogte tomaatjes kennen ben niet zo gek van tomaat?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jazeker kan dat. Geeft een andere smaak maar lijkt me ook erg lekker.

      Verwijderen