Nodig (ca. 300 gram):
- 100 gram geraspte jong belegen kaas
- 100 gram (red pearl) tomaatjes
- verse basilicum
- 50 gram creme fraiche
- 2 eetlepels yogonaise
- Italiaanse kruiden naar smaak
- snufje peper en zout
Snijd de tomaten in hele kleine stukjes. Meng de tomatenstukjes met de geraspte kaas en met in reepjes gesneden basilicum. Maak een sausje van creme fraiche en yogonaise. Maak op smaak met Italiaanse kruiden, een snufje peper en wat zout. Meng net zoveel van de saus door het tomatenmengsel als je wilt.
Serveer de salade op een vers broodje of op toast.
Variatie:
- Varieer met de kaassoort. Neem mozzarella of juist een oude kaas. Een combinatie van kaassooorten kan ook.
Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?
-------------------------------------------------------------
Zou het ook met gedroogte tomaatjes kennen ben niet zo gek van tomaat?
BeantwoordenVerwijderenJazeker kan dat. Geeft een andere smaak maar lijkt me ook erg lekker.
Verwijderen