donderdag 24 november 2016

Koude wraps met gerookte zalm

Eigenlijk vind ik dat er al genoeg recepten met wraps op mijn blog staan maar deze wil ik toch niet voorbij laten gaan. Ik als niet vis-eter heb deze al meerdere keren gemaakt en elke keer wordt er zeer enthousiast op gereageerd. De verhouding saus, kruiden en garnituur blijken erg goed bij elkaar te passen. Ik had een keertje beloofd deze wraps voor iemand te maken en toen kwam ik zoveel verschillende recepten tegen dat ik die min of meer ben gaan samenvoegen tot deze geweldige combinatie.


Nodig (voor vier grote wraps, ca 24 stukjes)
- 4 grote wraps
- 200 gram gerookte zalm, liefst dunne plakken
- 1/4e komkommer
- handje rucola
- 1/2 bakje kruidenkaas
- 1/2 bakje crème fraîche of naturel roomkaas
- 1 eetlepel (gedroogde) dille

Meng de crème fraîche, kruidenkaas en net zoveel dille tot je de saus lekker van smaak vindt. Voeg eventueel nog een snufje zwarte peper toe. 

Verdeel de saus over de wraps, smeer dun uit

Leg de plakjes zalm op de wraps. Zorg dat deze in de breedte is verdeeld zodat straks in elk stuk wrap een stukje zalm zit. 

Trek in de lengte een paar slierten groen van de komkommer. Snijd de komkommer daarna met een dunschiller in plakjes. Zoals je ziet is nu niet meer het hele plakje voorzien van de groene schil. Dat maakt de rand net wat minder aanwezig. 

Verdeel plakjes komkommer over de wrap, daarover wat rucola (mag iets meer dan op de foto, ik was er doorheen) en rol de wrap strak op. Het wordt nog lekkerder met geroosterde pijnboompitjes erover.

Bewaar de wraps tot gebruik in plastic folie in de koelkast en snijd ze daarna in stukjes om te serveren.


Variatie:
- Wissel af met (Griekse) yoghurt in plaats van crème fraîche
- Heb je niet genoeg zalm, snijd de zalm dan kleiner, meng het door de saus en smeer deze op de wrap, zie ook het recept van de zalmspread.
- Beleg de wraps met plakjes (vleeswaren) gerookte kipfilet in plaats van de zalm


Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------


Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten