zondag 30 juli 2017

Zalmspread voor op brood of toast

Zoals je wellicht weet ben ik niet zo dol op vis maar dat weerhoud mij er niet van om gerechtjes met vis te maken voor mijn gasten. Zo had ik laatst een cateringopdracht waarbij om zalm werd gevraagd en heb ik een heerlijke zalmspread gemaakt. Mijn man mocht proeven want die is er wel gek op. Hij dus ook weer blij.


Nodig (6 tot 8 porties):
- minimaal 200 gram gerookte zalm
- 1 bakje crème fraîche
- 1 bakje kruidenkaas
- 0,5 komkommer
- handje rucola
- 1 eetlepel dille 
- verse broodjes

Snijd de zalm klein. Meng de zalm met de kruidenkaas, crème fraîche en dille naar smaak. Voeg eventueel nog een snufje zwarte peper toe.

Neem een broodje en snijd deze open. Leg op de onderste laag een paar blaadjes rucola. Schep daar wat zalmspread op en garneer met een paar plakjes dungesneden komkommer.

Variatie:
- Voor iets meer kleur door de salade kan je een stukje winterpeen raspen en toevoegen. 
- Voeg nog wat bieslook op stukjes lente ui toe
- Gebruik Griekse yoghurt in plaats van crème fraîche
- Beleg er geen broodje mee maar serveer de spread op toast of plakjes stokbrood
- Maak een wrap met de zalmspread, zie eerdere blog


Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------


Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten