Nodig (6 tot 8 porties):
- minimaal 200 gram gerookte zalm
- 1 bakje crème fraîche
- 1 bakje crème fraîche
- 1 bakje kruidenkaas
- 0,5 komkommer
- handje rucola
- 1 eetlepel dille
- verse broodjes
Snijd de zalm klein. Meng de zalm met de kruidenkaas, crème fraîche en dille naar smaak. Voeg eventueel nog een snufje zwarte peper toe.
Neem een broodje en snijd deze open. Leg op de onderste laag een paar blaadjes rucola. Schep daar wat zalmspread op en garneer met een paar plakjes dungesneden komkommer.
Variatie:
- Voor iets meer kleur door de salade kan je een stukje winterpeen raspen en toevoegen.
Neem een broodje en snijd deze open. Leg op de onderste laag een paar blaadjes rucola. Schep daar wat zalmspread op en garneer met een paar plakjes dungesneden komkommer.
Variatie:
- Voor iets meer kleur door de salade kan je een stukje winterpeen raspen en toevoegen.
- Voeg nog wat bieslook op stukjes lente ui toe
- Gebruik Griekse yoghurt in plaats van crème fraîche
- Beleg er geen broodje mee maar serveer de spread op toast of plakjes stokbrood
- Maak een wrap met de zalmspread, zie eerdere blog
Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?
-------------------------------------------------------------
Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?
-------------------------------------------------------------
Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:
Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten