Nodig (voor 12 stukjes):
- 1 pakje carpaccio (ca. 125 gram)
- 2 grote wraps (25 cm)
- handje rucola
- handje rucola
- 2 eetlepels groene pesto
- paar blaadjes basilicum, optioneel
- 2 extra eetlepels pijnboompitten, optioneel
Als je carpaccio koopt is het meestal verpakt met een dressing, pijnboompitjes en kaasschilfers erbij. De carpaccio is verpakt in twee porties d.m.v. een cellofaantje ertussen. De pijnboompitjes en kaasschilfers die erbij zitten zijn minimaal dus ik zorg ervoor dat ik extra pijnboompitten in huis heb. De dressing heb je in dit recept niet nodig.
Rooster de pijnboompitten voorzichtig op laag vuur tot ze lichtbruin worden en je ze gaat ruiken. Laat afkoelen.
Zoals je ziet op onderstaande foto's maakte ik een dubbele hoeveelheid.
Verdeel over elke wrap een eetlepel pesto. Strooi de pijnboompitjes erover. Bewaar er een paar voor garnering. Verdeel ook nog wat stukjes basilicumblad over de pesto. Ik gebruikte mini-basilicum.
Verdeel één portie carpaccio over een wrap. Trek het een beetje uit elkaar zodat er overal in de breedte wat van het vlees zit. Strooi de kaasschilfers erover uit. Gebruik meer als je het in huis hebt.
Leg wat rucola over de wrap en ook nog wat basilicumblad.
Rol de wraps strak op en bewaar in de koelkast in plastic huishoudfolie. Snijd voor het serveren in stukjes.
Serveertip: Snijd elke wrap in zes stukken. Leg wat rucola op een bord, steek twee stukjes wraps op een tapasprikker en leg de prikker zo op het bord dat je de snijkant van de wrap kunt zien. Strooi er nog een paar pijnboompitten overheen.
- Gebruik rosbief in plaats van carpaccio
- Gebruik truffelmayonaise in plaats van pesto
Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?
-------------------------------------------------------------
Okee, dit kan niet anders dan een perfecte combinatie zijn. Wraps met Carpaccio 2 van mijn favo gerechten :)
BeantwoordenVerwijderen😀😀😀
Verwijderen