vrijdag 11 november 2016

Zoete broodrol met chocolade en kruidnootjes

Deze heerlijke broodrol is een variant op de hartige broodrollen. Onwijs leuk voor Sinterklaasavond, tussendoortje, high tea of als lunch na de intocht. Zonder de kruidnootjes kan je het natuurlijk ook altijd tijdens een andere periode in het jaar maken. Lijkt mij ook lekker met stukjes Oreo of Bastognekoek. Afijn, ik hoop je weer op een idee te brengen.


Nodig:
- 1 rol kant en klaar pizzadeeg
- 150-200 gram donkere chocolade
- 20 gram witte chocolade
- 100 gram kruidnootjes of andere koekjes

Gebruik het pizzadeeg zonder het bijgevoegde potje tomatensaus. Deze is lang houdbaar en kan je een andere keer gebruiken. Ook is er pizzadeeg te koop waar geen extra potje saus bij zit. 

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Smelt de chocolade au bain-marie. Ik mengde melk en pure chocolade. Houd een blokje (ca. 20 gram) over voor de garnering.

Rol het deeg uit en bak het vijf minuten voor in de oven op een stuk bakpapier. Verdeel de gesmolten chocolade over het deeg. 


Hak de kruidnootjes wat kleiner en verdeel ze over de chocolade. 


Rol het deeg op. 


Bak de broodrol in 12-14 minuten mooi bruin. Laat afkoelen.

Doe ondertussen het restje bruine en het stukje witte chocolade in twee plastic zakjes. Leg deze zakjes in een schoon bakje. Zet dit bakje op een kom heet water en laat ook deze chocolade au bain-marie smelten. Als de chocolade is gesmolten duw je het naar een puntje toe. Knip daar een heeeeeel klein stukje vanaf.

Beweeg het zakje nu zigzag over de broodrol zodat er sliertjes chocolade op het brood terecht komen. Herhaal dit met de andere kleur chocolade. Ik strooide er nog wat koekkruim overheen maar laat dat maar achterwege (wordt er niet mooier op).


Leg nog een paar kruidnootjes in de gesmolten chocolade.


Leg de broodrol over op een schoon stuk bakpapier. Laat volledig afkoelen en snijd het in stukken. Het lekkere van deze broodrol is dat het niet zo mierzoet is doordat het deeg niet is gezoet. In tegenstelling tot de hartige broodrollen vonden wij deze broodrol de dag van het bakken het lekkerst. De hartige rollen kan je gerust de tweede dag nog eten. Deze ook maar wordt wat harder. 


Variatie:
- Zoals ik al schreef probeer het met andere koekjes
- Probeer het ook met andere chocolade. Bijvoorbeeld chocolade met hazelnoten
- Alleen witte chocolade kan natuurlijk ook. Lekker met gedroogd fruit
- Of wat dacht van je chocolade met karamel en zeezout en extra stukjes karamel, yummm


Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:Geen opmerkingen:

Een reactie posten