Nodig:
300 gram roomkaas / zuivelspread
100 gram crème fraîche
ca. 75 gram uitgebakken spekjes
ca. 75 gram (harde) cheddarkaas
1 flinke eetlepel ranchkruiden
1 flinke eetlepel ranchkruiden
1 theelepel sambal naar smaak
verse bieslook
Het recept halveren mag maar ik maak liever meteen een grote bak. Invriezen is mogelijk.
Note:
Geen ranchkruiden in huis? Maak de spread dan op smaak met wat peper en (zee)zout en eventueel wat knoflookpoeder of verse knoflook.
Bak de spekjes uit. Laat uitlekken en afkoelen en snijd ze heel erg klein of haal ze door een multihakker.
Snijd ook de cheddar heel erg fijn. Liever nog, rasp deze fijn of haal ook door de multihakker. Zachte cheddar mag ook maar dat is lastiger met klein snijden / raspen.
Doe de roomkaas en crème fraîche in een kom en mix een paar minuten door zodat het lekker luchtig gaat worden. Voeg de cheddar, spekjes en kruiden toe. Maak de spread pittiger met wat sambal.
Serveer in een leuk schaaltje.
Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?
-------------------------------------------------------------
Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten