zondag 13 april 2014

Tacoschotel met tomatensalsa, gehakt en kaas

Deze tacoschotel is perfect als onderdeel van een Mexicaans buffet. Je kunt het zo slecht (of gezond) maken als je zelf wilt. Met minder kaas, nacho's en creme fraise bereik je al heel veel maar op deze manier is het wel heel erg lekker.


Nodig:
- 500 gram gehakt
- 1 fijngesneden ui
- 1 teentje knoflook geperst
- Zelfgemaakte Mexicaanse kruiden of een pakje tacomix
- geraspte kaas
- tacochips (nacho's)
- half bakje crème fraiche

Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Bak het gehakt met de ui en knoflook, voeg de Mexicaanse kruiden en een scheutje water toe. Breng het aan de kook, minuutje laten pruttelen en laat als je de tijd hebt het weer afkoelen. De smaken trekken er dan goed in. 

Neem een ovenschaal. Doe onderop 3/4 deel van de salsasaus en verdeel daar het gehakt overheen. Zet de schaal in de oven tot het gehakt en de saus goed warm is. Verdeel dan de creme fraise over de gehakt. Steek daar de nacho's in, strooi er wat kaas over en zet de schaal terug in de oven. Haal hem eruit als de kaas gesmolten is. Als je de schotel zonder nacho's maakt is het een lekkere vulling voor in een tacoschelp. 

De rest van de koude salsasaus is lekker om eroverheen te scheppen. 

Variatie: 
De tacoschotel is dus ideaal als onderdeel van een Mexicaans buffet. Lekker erbij is (ijsberg)sla, blokjes tomaat, paprika, komkommer, ananas, extra geraspte kaas, creme fraise saus en cheddar dipsaus.

De crème fraiche saus maak je als volgt. Meng een zakje guacamole sausmix door een bakje crème fraiche. Heerlijk bij alle Mexicaanse gerechten en als dipsaus.

Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------

Bekijk hier meer recepten met gehakt


4 opmerkingen:

  1. Hallo,
    Voor hoeveel personen is dit recept? En kan dit ook als hoofdgerecht?
    Alvast bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oef, lastige vraag. Ik maak het meestal als wij visite hebben en dan maak ik er nog iets met wraps bij of een pan chili con carne. Qua hoeveelheid vlees is het als hoofdgerecht genoeg voor een man of vier maar dan zal ik wel een grote goed gevulde salade bijmaken want de saus en chips zijn niet echt vullend.

      Verwijderen
    2. Ik heb het zelf al een poos niet gemaakt maar in mijn herinnering gebruikte ik de hoeveelheid salsa als in het recept waar naar verwezen wordt (bij de benodigdheden).

      Verwijderen
  2. Marianne van Leeuwen22 augustus 2016 om 19:11

    Gisteren gemaakt, het was heerlijk. Tomatensalsa hoeveelheid heb ik een beetje gegokt.

    BeantwoordenVerwijderen