woensdag 9 april 2014

Cheddarkaas dipsaus

Wij vinden de Mexicaanse kaasdip erg lekker maar vaak te scherp waardoor je amper nog proeft wat je erbij eet. Ook is zo'n potje niet goedkoop dus ben zelf maar eens wat gaan rommelen. De dip is ondertussen een topper geworden en wordt bij heel veel dingen gegeten. 


Nodig:
- Pakje met plakjes zachte cheddarkaas
- Bakje crème fraîche 250 ml
- 2 theelepels sambal manis, chilivlokken of harissa
- Magnetron

Haal de cheddar uit de verpakking. 

Verwarm de crème fraiche op laag vuur en laat hier de cheddar in smelten. Breng de saus op smaak met iets pittigs. Ik vind sambal manis erg lekker erdoor maar de chilivlokken geven mooie rode stipjes en bij harissa hoef je niet bang te zijn dat je uitschiet en dat het te scherp wordt. Gebruik dus wat je in huis hebt. Verse (Jalopeno)peper kan je er ook fijngesneden doorheen doen. Deze kruidenmix gebruik ik tegenwoordig vaak. Is mijn "all in one" mix voor alles wat een beetje pit mag hebben. 

Wat fijngehakte knoflook erdoor is ook erg lekker. 

Waar eet je het bij:
- Vulling voor Buggles
- Dipsaus voor de nacho's
- Ik maak er maiskoekjes mee
- Smeer het uit over burrito's voordat ze de oven ingaan
- Lekker met een stukje gebakken kip
- Bij de chili con carne

Variatie: 
- Maak hem minder zwaar en gebruik yoghurt ipv crème fraiche.
- Meng er ook wat groen doorheen als bieslook en peterselie.

Dit gerecht past ook goed bij het Mexicaanse Buffet


Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------

Bekijk hier meer recepten met kaas


2 opmerkingen:

  1. Heerlijke dipsaus. Gisteren gemaakt voor een borrel met vrienden. Het was een groot succes. Gegeten met nachos maar op stokbrood was het ook heerlijk

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk dat je het hebt gemaakt, dank voor je feedback :)

      Verwijderen