woensdag 9 april 2014

Cheddarkaas dipsaus

Wij vinden de Mexicaanse kaasdip erg lekker maar vaak te scherp waardoor je amper nog proeft wat je erbij eet. Ook is zo'n potje niet goedkoop dus ben zelf maar eens wat gaan rommelen. De dip is ondertussen een topper geworden en wordt bij heel veel dingen gegeten. Ik heb het recept ooit gevonden op internet maar geen idee meer waarvandaan en heb het ondertussen op eigen smaak gebracht via onderstaand recept. 


Nodig:
- Pakje met plakjes cheddarkaas
- Bakje crème fraiche 250 ml
- 1 teen knoflook
- 2 theelepels sambal manis, chilivlokken of Harissa
- Magnetron

Haal de cheddar uit de verpakking. Leg de plakjes op een schaal en smelt ze in de magnetron in ongeveer 2 minuten op vol vermogen. Roer elke halve minuut om zodat het niet gaat aankoeken.

Meng de cheddar door de crème fraiche en maak op smaak met knoflook en peper. Ik vind sambal manis erg lekker erdoor maar de chilivlokken geven mooie rode stipjes en bij Harissa hoef je niet bang te zijn dat je uitschiet en dat het te scherp wordt. Gebruik dus wat je in huis hebt. Verse (Jalopeno)peper kan je er ook fijngesneden doorheen doen.

Waar eet je het bij:
- Vulling voor Buggles
- Dipsaus voor de Taco chips
- Ik maak er maiskoekjes mee
- Smeer het uit over burrito's voordat ze de oven ingaan
- Lekker met een stukje gebakken kip
- Bij de chili con carne

Variatie: 
- Maak hem minder zwaar en gebruik yoghurt ipv crème fraiche
- meng er ook wat groen doorheen als bieslook en peterselie

Dit gerecht past ook goed bij het Mexicaanse Buffet

Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen