woensdag 9 april 2014

Tomatensalsa, snel en makkelijk zelf te maken

Deze salsa maak ik bij een Mexicaans maaltijd. Lekker bij de taco's en burrito's. 


Nodig: 
- 2 blikjes tomatenblokjes
- 1 ui fijngesneden
- 1 flinke teen knoflook door de knoflookpers of wat knoflookpoeder
- Handje fijngesneden prei of bosui
- Kruiden als peper, zout, Mexicaanse kruiden, sambal, 5 spices, basilicum, oregano, peterselie, bieslook, wat je in huis hebt
- Staafmixer

Je kunt de hoeveelheden ook halveren maar dit werkt wel handig. Schenk 1 blikje leeg in een hoge, smalle kom. Prei, ui en knoflook erbij en staafmixer erop tot het iets fijner is. Tweede blikje erbij en doorroeren. Evt nog een keer staafmixer erop als je het nog iets fijner wilt hebben. Ik heb ervoor gekozen de saus wat grover te laten. Kruiden naar smaak toevoegen en proeven tot het naar wens is.

Deze saus past ook goed bij het Mexicaanse Buffet

Variatie:
- In plaats van blikjes met tomatenblokjes kan je ook verse tomaten in blokjes snijden
- Maak er een "hot"saus van door er extra (chipotle) tabasco, sambal of chilipoeder doorheen te mengen


Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------

Bekijk hier meer recepten met tomaat



Geen opmerkingen:

Een reactie posten