1 lepel poeder = 4 lepels gedroogde kruiden (vlokken, snippers) = 12 lepels verse kruiden
-------------------------------------------------------------
Nodig:
Ik spreek over lepels en noem hierbij geen maat. Je kunt zelf kiezen voor theelepels of eetlepels. Ik heb een dessertlepel gebruikt. Zo heb ik een potje vol en kan ik voorlopig vooruit. Bij het gebruik van de kruidenmix strooi ik eerst voorzichtig een lepel in de pan en na het proeven bepaal ik of ik nog meer wil gebruiken.
- 4 lepels paprikapoeder
- 4 lepels gedroogde oregano
- 2 lepels bruine suiker
- 2 lepels komijnzaad = djintan
- 2 lepels maizena
- 2 lepels gedroogde uienvlokken
- 1 lepel uienpoeder
- 1 lepel cacaopoeder
- 1 lepel knoflookpoeder
- 1 lepel venkelzaad
- 1 lepel venkelzaad
- 1 lepel (zee)zout
- kwart lepel chilipoeder (wees voorzichtig, liever te weinig dan teveel)*
* Je kunt ook cayennepeper gebruiken (cayenne is alleen chilipeper, chilipoeder is een samengesteld mengsel. Ik gebruik wat ik in huis heb)
- Recept is vernieuwd. Nu met minder zout en minder maizena.
Meng de kruiden en specerijen en bewaar ze in een afgesloten pot. De kruidenmix is zeker een jaar houdbaar.
Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?
Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?
-------------------------------------------------------------
- Bekijk hier meer recepten om kruidenmixen zelf te maken
- Bekijk hier recepten uit de Mexicaanse keuken
Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.
Ik heb vandaag jouw kruidenmix gemaakt en wil jou graag bedanken! Veel lekkerder dan een zakje
BeantwoordenVerwijderenGraag gedaan, ben het helemaal met je eens 😀
Verwijderen