zondag 12 oktober 2014

Marshmallow chocolade fudge

Marshmallows zijn lekker en chocolade is lekker. Marshmallows gedoopt in chocolade zijn lekker en dat bracht mij op het volgende recept. Dit recept is een uitzondering op de andere fudge recepten. Ik gebruikte hier namelijk geen gecondenseerde melk. 


Nodig:
- 300 gram pure chocolade
- 100 gram melkchocolade
- 1 zak marshmallows (250 gram)

Breek de chocolade eerst in stukjes en smelt ze au bain-marie. Breng een pan water aan de kook, zet daar een schaal in en laat daar de chocolade in smelten. Bij de Action hebben ze voor kleine hoeveelheden een schaaltje die je handig op een pan kunt plaatsen. 

Ik heb twee soorten chocolade gemengd. Dat is mijn persoonlijke smaak. Je kunt ook alleen melk of pure chocolade gebruiken. 


Toen heb ik de marshmallows verdeeld over een magnetron geschikte schaal en ze doormidden gebroken. Dat laatste was volgens mij overbodig maar ze leken mij te groot. 


De schaal in de magnetron geplaatst en de magnetron 1 minuut op vol vermogen gezet. Gekeken of ze gingen smelten wat het geval was. Ze hadden nog een tweede minuut nodig om helemaal te smelten. Ik heb ze niet geroerd tussendoor. 


Toen de marshmallows gesmolten waren heb ik de chocolade eroverheen gegoten. 


Alles gemengd en dat ging steeds moeizamer, Door het mengen en afkoelen werd de massa taaier maar het was te doen. Je moet het dus wel meteen doen want als je het te lang laat staan dan lukt het denk ik niet meer. 


De massa heb ik over gedaan in een kleinere schaal en in de koelkast gezet om op te stijven. Daar ging ik de mist in. Ik had het anders moeten doen want de harde massa was niet te snijden in de schaal. Lees verder ...


Na een uurtje of twee wilde ik de fudge in stukjes snijden en dat ging heel moeizaam. De fudge was keihard geworden en kreeg het amper gesneden. Gelukkig was mijn man thuis en heeft hij het van me overgenomen. Uiteindelijk in stukjes gekregen en het toen geserveerd op een etagère samen met wat Rocky Road Fudge die ik eerder deze week had gemaakt. De volgende keer spreid ik het meteen uit over bakpapier zodat ik het later makkelijker kan snijden. Om te eten zijn ze niet te hard en gewoon erg lekker, dus de verhouding van de chocolade en marshmallows zijn goed. Zeker een aanrader om eens te gaan maken, de kinderen vonden het geweldig.  

Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------

4 opmerkingen:

 1. Wat een leuke website heb je Marlon! Heerlijk al die recepten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb stukjes marshmallow in de rocky road fuge gedaan, samen met rozijnen en maltesers, marshmallow met chocolade is idd lekker samen! Mischien is het handiger om dit ook op dezelfde manier als rocky road te maken (zonder andere vulling erbij)? Dat schaaltje van de Action, ga ik onthouden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je tip. Ik heb ook wel marshmallows door de rocky road's gedaan maar deze manier van maken geeft toch wel weer een heel ander mondgevoel. Het leek wat crunchy te worden, alsof er schuimpjes met spekjes doorheen zaten. Ik denk dat dit is gekomen door het opwarmen van de marshmallows maar kan het (nog) niet verklaren. Probeer het maar een keertje dan hoor ik graag van je hoe je erover denkt :).

   Maltesers door de rocky road's wil ik ook nog een keertje gaan doen. Ik heb gisteren Oreo koek en witte chocolade gehaald om een soort trio color rocky road te maken. Recept zal ik plaatsen zodra het klaar is.

   Verwijderen