- 1 grote pot of blik sperziebonen
- 700-900 gram aardappelschijfjes
- 500 gram shoarmavlees
- paneermeel
- geraspte kaas
Het fijne van dit recept is dat je heel makkelijk de hoeveelheden kunt aanpassen naar het aantal eters.
Het fijne van dit recept is dat je heel makkelijk de hoeveelheden kunt aanpassen naar het aantal eters.
Verdeel gare boontjes over een ovenschaal. Kook verse boontjes dus eerst voor.
Bak de shoarma, voeg een beetje water toe voor wat jus en verdeel het over de boontjes.
Verdeel de aardappelschijfjes over de shoarma.
Strooi een heel klein beetje paneermeel, geraspte kaas en wat boter over de aardappeltjes.
Zet de schotel een kwartier in de oven. Let op dat het niet aanbrandt.
Eet smakelijk.
Variaties:
- Bak uien mee met de shoarma
- Bak paprika en/ of champignons mee met de shoarma
- Neem snijbonen of bloemkool ipv sperziebonen
Kindvriendelijk:
- Er is shoarmavlees te koop met en zonder paprika erdoor. Ik kies altijd voor de variant zonder paprika. Hebben ze dan niet dan ligt er ook vaak gyrosvlees zonder paprika. Dat is een lekkere vervanging
Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?
- Bekijk hier meer recepten met aardappelen
Ik heb nog een leuk recept voor je van shoarmataart! Erg lekker! Binnenkort plaats ik hem wel, er zitten ook groente in nl. ui en kool en de smaak is heerlijk! O ja en sla er overheen ;-)
BeantwoordenVerwijderenBen heel erg benieuwd. Zuurkoolstamppot met shoarma is ook zo lekker, dat al eens geprobeerd?
VerwijderenMet gesneden chinese kool en rijst. Ook erg lekker!
BeantwoordenVerwijderen