vrijdag 31 oktober 2014

Kaasrol pizza, lijkende op een calzone maar toch weer niet

Laatst hadden wij zin in pizza. Niet zo'n kant en klare uit de diepvries maar zelfgemaakt met het gemak van vers (gekocht) pizzadeeg. Meestal gaat er dan shoarma op maar dit keer is het een kaasrolpizza geworden. 


Nodig voor 2 grote of 3 kleine eters:
- Zo'n pak met vers deeg en potje saus of zelfgemaakt deeg en saus
- Een halve bol mozzarella in stukjes gesneden
- ca. 50 gram geraspte milde kaas (jong / jong belegen)
- ca. 75 gram pittige kaas (oud / extra oud)

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg een stuk bakpapier op je bakplaat. Rol het deeg uit op het stuk bakpapier. Verdeel de saus erover en zet het deeg voor zo'n 10 minuten in de oven.

Haal het deeg uit de oven. Verdeel het deeg figuurlijk in drie delen. Verdeel de geraspte kaas en mozzarella in het middengedeelte van het deeg (houd een klein beetje geraspte kaas apart). Klap dan de zijkant om naar het midden en de andere zijkant daar overheen. Druk het een beetje aan en strooi er het restje kaas overheen.

Bak de pizza af in ca. 15 minuten en snijd het in repen. Het handige van deze rolpizza is dat je er twee naast elkaar kunt bakken.

Variatie:
Je kunt er natuurlijk de vulling in doen die je lekker vindt. Je kunt meerdere kaassoorten gebruiken maar ook vlees, champignons, groenten, fruit enz. toevoegen. Ik raad wel aan om champignons, uien, paprika, vlees ed. eerst even voor te bakken omdat het nog maar kort de oven in gaat. Stiekem hadden wij meer kaas gebruikt dan in het recept staat aangegeven, was heerlijk.

Kindvriendelijk:
- Veel kinderen vinden deze kaasrol lekker. Pas evt. de kaassoort aan

Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 

-------------------------------------------------------------

- Bekijk hier meer recepten met pizza
Geen opmerkingen:

Een reactie posten