zaterdag 25 maart 2017

De pizzarol (hier met shoarma), net zo'n groot succes als de broodrol

Al een poosje zijn wij helemaal gek op de broodrol. Deze wordt gemaakt van pizzadeeg en wordt koud gegeten. Vaak in dunne plakken bij een buffet of als hapje als er visite is. Er staan al diverse broodrol recepten hier op de blog die je zeker niet mag missen.

Het pizzadeeg wat ik ervoor gebruik is officieel bedoeld om een gewone pizza te maken en dat was ik dan ook afgelopen week van plan. Maar... ik veranderde van gedachten. Pizza wordt hier al vaak genoeg gegeten dus wilde ik iets anders. Zodoende heb ik er een pizzarol van gemaakt. Net weer even anders dan een pizza of calzone en ideaal om gewoon met de handen te eten. Het bestek bleef namelijk onaangeroerd. De pizzarol sloeg goed aan dus ook dit recept deel ik graag met je.

Ik maakte deze pizzarol met shoarmavlees maar je kunt natuurlijk volop variëren. Zie helemaal onderaan een aantal voorbeelden.


Nodig (voor 2 personen):
- 1 pizzakit (deeg + potje tomatensaus)
- 250 gram shoarmavlees 
- 100 gram geraspte kaas
- knoflooksaus, optioneel

Verwarm de (hetelucht)oven op 220 graden.

Bak het shoarmavlees gaar en laat uitlekken. 

Rol het deeg uit op een vel bakpapier en bak dit deeg 5 minuten voor. Zo weet je zeker dat ook de binnenkant van de broodrol (pizzarol) gaar wordt.

Verdeel de helft van het potje tomatensaus over het warme deeg. De rest van de saus heb je niet nodig of zou je kunnen gebruiken om te dippen.

Verdeel het shoarmavlees over het midden van het deeg. Vergeet de zijkanten niet. Strooi er wat kaas over, houd een beetje achter.


Rol het deeg strak op. Verdeel het restje kaas over het deeg. 


Bak de rol nu af in 12-14 minuten. Het lijkt hier wat te bruin maar dat is door de belichting. 


Snijd de rol nu in flinke stukken en serveer met wat knoflooksaus of het restje tomatensaus. Eet de pizzarol direct uit de oven. 



Variaties:
- Al het beleg kan erop wat je normaal ook op een pizza zou doen. Denk aan vullingen als plakjes salami, chorizo, ham, perzik, ananas, tonijn, paprika, kip, Zorg ervoor dat het vlees gaar op de pizza gaat en het is het lekkerst als je uien, paprika en champignons ook eerst even voorbakt. 
- Bij de blog over de pizzarette staan flink wat voorbeelden om zelf pizza's te maken. 

Kindvriendelijk:
Helemaal! 


Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 

-------------------------------------------------------------



Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:


Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten