Het pizzadeeg wat ik ervoor gebruik is officieel bedoeld om een gewone pizza te maken en dat was ik dan ook afgelopen week van plan. Maar... ik veranderde van gedachten. Pizza wordt hier al vaak genoeg gegeten dus wilde ik iets anders. Zodoende heb ik er een pizzarol van gemaakt. Net weer even anders dan een pizza of calzone en ideaal om gewoon met de handen te eten. Het bestek bleef namelijk onaangeroerd. De pizzarol sloeg goed aan dus ook dit recept deel ik graag met je.
Ik maakte deze pizzarol met shoarmavlees maar je kunt natuurlijk volop variëren. Zie helemaal onderaan een aantal voorbeelden.
Nodig (voor 2 personen):
- 1 pizzakit (deeg + potje tomatensaus)
- 250 gram shoarmavlees
- 100 gram geraspte kaas
- knoflooksaus, optioneel
Verwarm de (hetelucht)oven op 220 graden.
Bak het shoarmavlees gaar en laat uitlekken.
Verdeel de helft van het potje tomatensaus over het warme deeg. De rest van de saus heb je niet nodig of zou je kunnen gebruiken om te dippen.
Verdeel het shoarmavlees over het midden van het deeg. Vergeet de zijkanten niet. Strooi er wat kaas over, houd een beetje achter.
Rol het deeg strak op. Verdeel het restje kaas over het deeg.
Bak de rol nu af in 12-14 minuten. Het lijkt hier wat te bruin maar dat is door de belichting.
Snijd de rol nu in flinke stukken en serveer met wat knoflooksaus of het restje tomatensaus. Eet de pizzarol direct uit de oven.
Variaties:
- Al het beleg kan erop wat je normaal ook op een pizza zou doen. Denk aan vullingen als plakjes salami, chorizo, ham, perzik, ananas, tonijn, paprika, kip, Zorg ervoor dat het vlees gaar op de pizza gaat en het is het lekkerst als je uien, paprika en champignons ook eerst even voorbakt.
- Bij de blog over de pizzarette staan flink wat voorbeelden om zelf pizza's te maken.
Kindvriendelijk:
Helemaal!
Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?
-------------------------------------------------------------
Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten