vrijdag 3 oktober 2014

Kip-fruit salade

Deze salade is lekker met vers fruit maar ook met blikfruit. Afhankelijk van het seizoen gebruik ik het fruit wat voor handen is. Ik gebruik in de basis wel mandarijntjes uit blik omdat die lekker zoet zijn en makkelijk uit elkaar vallen. Hieronder staat het recept voor deze grove salade maar ook een variant voor een fijnere salade voor op toast.Nodig (voor de grove salade):
- 1 kilo kipfilet
- 1 klein blikje mandarijntjes
- 1 groot blik gemengd fruit of ongeveer een kilo schoongemaakte appels, ananas, meloen, peer, perzik of ander vers fruit.
- hand walnoten in stukjes gebroken
- Amerikaanse knoflooksaus 
- mayonaise
- room

Grove salade:

Je kunt de hoeveelheden halveren maar ik heb een grote portie gemaakt omdat er toen heel veel gasten kwamen eten. De salade is lekker bij een koud buffet of bij de BBQ.

Bak de kipfilet met wat paprikapoeder, kipkruiden of peper en zout. Laat afkoelen en snijd het in blokjes.

Maak een sausje van mayonaise, wat (slag)room en een scheut Amerikaanse knoflooksaus. Deze is lekker pittig en geeft goed smaak aan de saus. Wil je de saus helemaal zelf maken neem dan mayonaise, room, tomatenketchup, knoflook en sambal. Proeven tot je het lekker vindt!

Giet de mandarijntjes af en meng deze met een garde door de saus. Het worden door de zachtheid dan hele kleine stukjes.

Meng de kip, walnoten en het gemengde fruit door elkaar. Roer daar de saus doorheen. Bewaar tot gebruik in de koelkast. Opdienen kan in een schaal met wat vers fruit ter garnering maar in een uitgeholde ananas of meloen staat het ook erg leuk.


Fijne salade:
- 1 kipfilet (150-200 gram)
- ca. 1/2 blikje mandarijntjes
- ca. 1/2 blikje gemengd fruit of vers fruit
- hand walnoten in stukjes gebroken
- Amerikaanse knoflooksaus of zie boven
- mayonaise
- room

Volg het recept van de grove salade. Snijd alleen de kip, het fruit en de walnoot heel erg fijn. lekker op toast of op stokbrood.

Variaties:
- Maak de salade met de zelfgemaakte cocktailsaus
- Wissel af met de verhouding kip en fruit. Gebruik bijvoorbeeld bij de BBQ minder kip omdat je dan ook al vlees van de BBQ eet en bij een buffet weer wat meer kip.
- Amerikaanse knoflooksaus is een pittige knoflooksaus. Je kunt ook wat mayonaise, yoghurt en/of slagroom mengen en op smaak maken met rode peper, knoflook en kruiden naar keus. Ranchkruiden zijn er lekker door.
Kip-kerrie-salade ga je ook lekker vindenAls dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------

2 opmerkingen:

  1. Heerlijk weer die tips van je Marlon! Dat scheelt zoveel zoekwerk! Natuurlijk heb ik weer wat recepten van je opgeslagen. Straks boodschappen doen en met de Pasen wat lekkers op tafel zetten. Dank je wel en Fijne Paasdagen gewenst! Groetjes Corrie

    BeantwoordenVerwijderen