donderdag 2 oktober 2014

Cake verrijkt met appel en kaneelsuiker

Soms heb ik gewoon zin om cake te maken met behulp van een simpel pak cakemix. Ik bak hem bij voorkeur in een tulbandvorm want op de een of andere manier gaat dat beter dan in een rechthoekige cakevorm. Hij komt namelijk altijd mooi uit de tulband en is gelijkmatig gaar.

Ik verrijk de cake met appel en kaneelsuiker, zo is hij toch een beetje van mezelf. Hieronder het recept met een pak cakemix maar je kunt het natuurlijk ook volgens een origineel recept maken.Nodig:
- 2 pakken cakemix + toevoegingen die op het pak staan
- 2 appels (mijn voorkeur gaat uit naar flinke goudrenetten)
- ca. 2 lepels suiker
- ca. 1 lepel kaneel
- ca. 1 lepel citroensap
- ca. 3 lepels kaneelsuiker
- boter om de tulband in te vetten

Verwarm de oven voor.

Schil de appels. Haal het klokhuis eruit en snijd ze in kleine blokjes. Strooi er de suiker, kaneel en citroensap overheen en roer door. Het citroensap zorgt ervoor dat de appels niet verkleuren. Proef of je er meer suiker of kaneel doorheen wilt hebben. Het ligt aan de zoetheid van de appel en aan je eigen smaak hoeveel je nodig hebt. Je kunt de suiker ook weglaten.

Maak dan de cakemix klaar zoals op het pak staat. Ik haal meestal de pakken waar je alleen water aan toe hoeft te voegen. Dat deeg wordt wat dikker en dan zakt de appel niet naar beneden. Mix op het laatst de kaneelsuiker erdoor. Als het deeg klaar is dan roer je met een spatel de appelstukjes erdoor.

Doe de mix in de ingevette tulbandvorm. Bak hem gaar in de oven zoals op het pak staat.

Ik heb een ouderwetse tulbandvorm en een dubbele springvorm waar zowel een platte bodem in kan als een tulbandbodem. Beide gaan goed. Heb je deeg over maak er dan cupcakes van.

Variatie:
- Het is ook lekker om de appel te mengen met deze kaneelsuikermix
- Meng wat rozijntjes of noten door het beslag


Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------

- Bekijk hier meer recepten met appel
- Bekijk hier meer traktaties
Geen opmerkingen:

Een reactie posten