zondag 31 juli 2016

Zelfgemaakte cocktailsaus

Het is weer tijd voor een nieuwe foodblogswap. Afgelopen maand mocht ik een recept uitzoeken van de foodblog Lovemyfood.nl. Op het moment dat ik tussen de recepten snuffelde viel mijn oog vrijwel direct op cocktailsaus. Iets wat wij heerlijk vinden door een kipcocktail.

Ik had het weleens gemaakt maar dat recept was ik kwijt. Goede reden om nu voor dit recept te gaan en het te bloggen zodat ik het voortaan altijd terug kan vinden. Het recept van de kipcocktail kan je hier terugvinden.


Nodig (voor ca. 300 ml saus):
- 250 ml slagroom
- 4 eetlepels mayonaise (of frietsaus)
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 1 theelepel Worchestersauce
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels sherry of whisky
- tabasco, peper en/of zout naar smaak (ik gebruikte cajunkruiden)

Zet alles klaar. Op de foto zie je dat ik een pakje slagroom heb staan van 200 ml. Ik heb de andere hoeveelheden daarop aangepast. Bij gebrek aan mayonaise heb ik frietsaus gebruikt wat de smaak niet tekort deed. 


Mix de slagroom lobbig (vladikte). Voeg de mayonaise, ketchup, Worchestersauce, citroensap en drank toe. Mix kort door. Strooi er dan wat tabasco bij en als je wilt nog wat peper en zout. Ik gebruikte cajunkruiden voor extra pit. Ook deed ik er nog een beetje (gedroogde) peterselie doorheen. Laat koud worden en bewaar het in de koelkast

Let op:
Ik deed eerst de slagroom lobbig kloppen en toen mixte ik het steeds opnieuw door zodra ik er iets aan had toegevoegd. Toen sloeg dus de schift erin. Het was warm buiten en de slagroom was op kamertemperatuur en was dus al vrij snel lobbig. Door te vaak te mixen ging het fout en kon ik opnieuw beginnen. De tweede keer heb ik gedaan als hier boven. Op de kruiden na alles gelijkertijd toevoegen en dat ging goed. 

Cocktailssaus is dus heerlijk door een kip, krab of garnalencocktail. Ook is het lekker bij de patat, een stukje vlees, als dipsaus bij chips of rauwkost. Je houdt het enkele dagen goed in de koeling. Ik heb houdbare slagroom gebruikt in de hoop de houdbaarheid te verlengen. 


Kindvriendelijk:
- Laat de alcohol eruit

Variatie:
- Geen sherry of whisky in huis? Cognac kan ook
- Voeg een snufje paprikapoeder toe
- Snijd er eens een uitje of kleine stukjes rode paprika door

Op Lovemyfood.nl staan nog veel meer lekkere recepten. Maak je nou een halve portie cocktailsaus, kijk dan zeker naar dit recept zodat je de rest van de slagroom kunt verwerken. Geen echt recept maar subliem. Ik was er nooit op gekomen :). 


Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten