Nodig:
- 0,5 blikje gecondenseerde melk
- 200 gram kokosrasp
- snufje zout
Je kunt de hoeveelheden heel makkelijk aanpassen. Een blikje gecondenseerde melk is bijna 400 ml. Op een heel blikje gebruik je 400 gram kokosrasp dus op een half blikje 200 gram.
Uit bovenstaande hoeveelheid haalde ik 14 kleine makronen. Van de rest van de gecondenseerde melk maakte ik fudge.
Wat moet je doen:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Meng de gecondenseerde melk met een snufje zout en de geraspte kokos. Het snufje zout haalt de smaak op. Maak er balletjes van en leg deze op een vel bakpapier. Bak de balletjes mooi goudbruin in ca. 10 minuten. Ze zijn dan knapperig van buiten en lekker zacht van binnen.
Tip:
- Mocht het deeg iets te droog zijn voeg dan gewoon nog een lepel gecondenseerde melk toe
- De oventijd hangt af van de grote van de balletjes
- Vergeet er niet warm eentje te proeven en probeer dan de rest maar te laten liggen
Als je geen zin hebt om balletjes te draaien kan je ook een paar lepels van de mix aanduwen in een een metalen bakring. Dat heb ik hier gedaan omdat ik ze allemaal even groot wilde hebben:
- Voeg vanillesuiker of extract toe
- Voeg een snufje gedroogde chilipeper (pull biber, toko) toe
- Voeg kleine stukjes (pure) chocolade toe door het deeg of doop ze als ze klaar zijn in gesmolten chocolade
Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?
-------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------
Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.
Deze heb ik ook al een eeuwigheid op mijn to do list staan. Zo simpel en toch kom je er niet aan toe :)
BeantwoordenVerwijderenPas maar op want je als je ze eenmaal hebt gemaakt blijf je ze maken :)
VerwijderenGebruik je gewone gecondenseerde melk (koffiemelk) of gecondenseerde melk met suiker?
BeantwoordenVerwijderenDie met suiker.
Verwijderendit is zoooooo lekker!!
BeantwoordenVerwijderenDankjewel :)
VerwijderenIk maak dit al een tijdje.. zo makkelijk en zo lekker..
BeantwoordenVerwijderenIk had laatst gecondenseerde kokosmelk dat was ook een succes
Die heb ik nog steeds niet geprobeerd. Heeft het dezelfde eigenschappen als de gewone gecondenseerde melk? Kan je er bijvoorbeeld ook fudge mee maken?
Verwijderen