zondag 31 juli 2016

Hartige taart met restjes gemaakt. Onder andere met aardappel en tomaat

Vandaag restjesdag

Ik was eigenlijk van plan om wat pastasaus te maken want er lag nog een prei, een flinke tomaat en wat cherrytomaatjes. Ook had ik nog gehakt, dus ik dacht lekker makkelijk. Maar... mijn man wilde heel graag dat ik een hartige taart maakte. Dat eten wij eigenlijk nooit als avondeten. Meestal maak ik het met een feestje en dan eten wij er een puntje van. Als avondeten vind ik het zo'n grote hap calorieën. Hartige taartdeeg, vulling, eieren, room, kaas. Maar goed, dan eten we morgen weer normaal. Af en toe moet kunnen :).

Ik was niet van plan het recept te publiceren maar er kwam vraag naar. Mazzel dat ik gewoontegetrouw foto's had gemaakt zodat ik het recept kan delen. Het lijkt wat op mijn vorige recept maar de aardappeltjes en tomatenstukjes maakt het echt anders. Ook wil ik hier laten zien dat je heel ver komt met leftovers.


Nodig (voor een vorm van ca. 24-26 cm doorsnee):
- 5 plakjes deeg voor hartige taart
- iets van 300 gram gehakt
- kleine bakje spekjes (lag er ook nog)
- een flinke prei in halve ringen
- een grote ui in snippers
- een hele grote tomaat in blokjes
- een handvol cherrytomaatjes door midden
- 2 flinke lepels Italiaanse kruiden
- twee handen vol krielaardappeltjes in stukjes gesneden en voorgekookt
- paar bolletjes mini mozzarella
- 4 eieren
- scheut room
- geraspte kaas

Ik heb de hartige taart gemaakt zoals ik het al eerder had beschreven maar zal het hieronder in het kort nog een keer vertellen. Wil je het duidelijker hebben (met foto's), kijk dan op mijn andere blog. Daar staan ook nog flink wat andere variaties op beschreven.

Leg de plakjes deeg te ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bak de spekjes uit. Bak de uien en prei mee en laat het gehakt in dezelfde pan gaar worden. Kook ondertussen de aardappeltjes gaar (doe ik in de magnetron, lees hier). Als het gehakt gaar is voeg je de blokjes tomaat en de Italiaanse kruiden toe aan het mengsel en laat je het nog even pruttelen.

Verdeel ondertussen het deeg over een ingevette bakvorm. Schep het gehaktmengsel erin, verdeel hier de aardappeltjes over en leg er wat bolletjes mozzarella tussen (had ik ook over, dus kon ik meteen opmaken).

Klop nu de eieren op met een scheut room, wat peper en zout. Schenk over de vulling. Nog wat geraspte kaas erover en bak de hartige taart in ca. 30 minuten bruin en gaar.


Uiteindelijk hebben we er met z'n vieren van gegeten (de oudsten aten plots thuis) en is er nog een kwart over.Variatie:
- Wil je bovenstaand recept volgen gebruik dan wat je in huis hebt. Iets meer of minder van het één of ander kan gerust


Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------
Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:Geen opmerkingen:

Een reactie posten