vrijdag 8 juli 2016

Tonijnsalade voor op brood of een toastje

Je komt vrijwel geen visrecepten tegen op mijn blog. Dat komt omdat ik het zelf niet eet. Heel vroeger at ik wel makreel, paling en witvis (kabeljauw, scholletje) maar sinds de oudste er is heb ik het niet meer gegeten. Ik reageerde er op een gegeven moment niet goed op waardoor het me tegen ging staan. Andere vissoorten had ik daarvoor al moeite mee. Ik ben het sinds kort wel weer aan het proberen dus misschien word ik ooit een grote meid.

Ik maakte deze tonijnsalade op verzoek van mijn moeder die gek is op het broodje tonijnsalade van La Place. Met een paar aanpassingen naar eigen inzicht werd deze salade meer dan goed gekeurd en deel ik het dus graag verder.


Nodig (voor 4 tot 5 broodjes):
- 4 grote of 5 kleinere broodjes
- 1 (of 2) blikje tonijn op olie of water
- 1 appel (Jonagold)
- 2 kleine tomaten (ongeveer net zo groot als een ei)
- 5 augurken, zoetzuur
- 1 eetlepel bieslook
- 1 eetlepel bosui
- 3 eetlepels halvanaise (of mayonaise)
- 1 eetlepel tomatenketchup
- peper en zout
- gemengde sla

Maak een sausje van de halvanaise, tomatenketchup, gesnipperde bieslook, bosui, peper en (zee)zout. Proef.

Laat de tonijn uitlekken en pluis het met twee vorken uit elkaar. Doe het in een schaaltje en voeg stukjes appel, blokjes tomaat en kleine stukjes augurk toe. Meng er net zoveel saus doorheen als je lekker vindt.


Leg wat groene of gemengde sla op een broodje en verdeel daar de tonijnsalade overheen. Hier eten ze het graag op een wat zachter broodje dus ik heb puntjes bij de Turkse bakker gehaald. Ik kon er vier puntjes ruim mee beleggen.


Variatie:
- In plaats van augurk kan je ook een gesnipperd uitje toevoegen maar de augurk maakt het extra fris
- Snijd alle ingrediënten iets kleiner en eet de salade op een toastje


Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.


2 opmerkingen: