donderdag 6 juni 2019

Bonenschotel met kipgehakt en hete kipkruiden. Snel klaar en zeer smakelijk.

Een poos geleden plaatste ik een kruidenmix die hier thuis is omgedoopt tot hete kipkruiden. Ik gebruik deze kruidenmix zodra ik ergens wat pit en smaak aan toe wil voegen. Ik strooi het op de kip voor het bakken maar ook op een eitje en ik maak er sauzen mee op smaak. Zo ook de saus van deze bonenschotel. Ik had laatst nog wat worteltjes liggen en zag een blik witte bonen staan. Met ui, knoflook, kipgehakt en de hete kipkruiden maakte ik er een heerlijke schotel mee en het was nog snel klaar ook.


Nodig (ca. 3 personen):
300 gram ongekruid kipgehakt (of heel fijn gesneden kipfilet)
1 flinke ui
1 teen knoflook
ca. 400 gram kleinere tomaten
ca. 200 gram schoongemaakte peentjes
een klein blik witte bonen (ik gebruikte de helft van een groot blik)
zeker 2 eetlepels hete kipkruiden
een eetlepel ketjap
sambal, zo nodig
olie

Wij konden hier met z'n drieën goed van eten. Je kunt variëren met de hoeveelheden, geen probleem. Zolang de saus maar goed op smaak is.   

Snipper de ui en fruit aan in een beetje olie. Bak de kipgehakt mee en wat gehakte knoflook. Snijd de tomaten in blokjes en voeg ook toe. Laat zo'n 10 minuutjes zachtjes pruttelen totdat de tomaat uit elkaar valt. Ik gebruik kleinere trostomaatjes maar neem wat je in huis hebt. Voeg eventueel een kopje water bij voor iets meer saus.

Snijd ondertussen de worteltjes in plakjes en kook apart gaar. Ze mogen ook meteen toegevoegd worden aan de saus maar dan duurt het garen een flink stuk langer.

Maak de saus op smaak met de kruidenmix. Heb je niet alles in huis gebruik dan zeker iets van paprikapoeder, peper en zout. Je kunt het dan verder pittig maken met wat sambal of harissa. Als laatst is het lekker om nog een beetje ketjap manis toe te voegen. Maakt het voor mij altijd af.

Als de saus op smaak is voeg je de peen toe en uitgelekte witte bonen. Warm nog even door en serveer de bonenschotel met een (meergranen)wrap. Je kunt het ook eten met friet, gekookte aardappelen, rijst of couscous. 

Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 

-------------------------------------------------------------Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten