vrijdag 9 augustus 2019

Zomerse tiramisu met rood fruit

Tiramisu is een Italiaanse lekkernij met als basis mascarpone en lange vingers. Dat recept staat al elders op mijn blog, zie hier. Vorige week maakte ik er een zomerse variant van. Ik maakte het wederom in éénpersoons glazen. Staat zo leuk en scheelt ruimte in de koeling.


Nodig (ca. 6 glaasjes):
250 ml slagroom
250 ml / gram mascarpone
100 ml / gram Griekse yoghurt
ca. 50 tot 75 gram suiker
ca. 2 eetlepels aardbeienjam
1 zakje vanillesuiker
6 lange vingers
ca. 250 gram zomerfruit: aardbeien, frambozen, bosbessen, aalbessen
ca. 12 eetlepels bessensap, limonadesiroop, fruitsap, bessenjenever (verdund) of likeur naar smaak

Ik gebruikte bovenstaande verhouding met mascarpone, slagroom en Griekse yoghurt. Heb je van eentje 50 ml meer of minder dan kan je gewoon het pak leegscheppen, neemt niet zo nauw.

Breek de lange vingers doormidden en verdeel ze over de glazen. Ik had nog bessensap staan wat ik gezoet had met suiker en heb die er overheen gelepeld. Je kunt ook wat (sinaas)appelsap nemen, aangelengde limonadesiroop of sap met wat likeur erdoor.


Snijd de aardbeien in stukjes. Meng met het overige fruit (eventueel ook in stukjes gesneden) en zet het weg met een lepel suiker erdoor geroerd. Je zult zien dat dit na een poosje siroop gaat worden. 

Klop de slagroom met aardbeienjam, vanillesuiker en suiker naar smaak totdat deze net zo stevig is als de mascarpone. Klop de mascarpone los en meng met de Griekse yoghurt door de slagroom. Als je het mengsel niet zoet genoeg vindt, kan je altijd nog wat jam toevoegen. Houd er rekening mee dat de lange vingers ook zoet zijn.

Verdeel het roommengsel over de lange vingers.

Schep nu het fruit over de glaasjes en neem de siroop mee. Laat de glaasjes nog ca. 1,5 uur in de koelkast staan zodat de lange vingers iets zachter worden.


Variatie:

- Gebruik appelsap, meng de slagroom met abrikozenjam en gebruik geel fruit als topping. 


Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:Geen opmerkingen:

Een reactie posten