donderdag 10 oktober 2019

Snelle pizzastengels van bladerdeeg

Deze pizzastengels maakte ik voor de bewoners van het Gastenhuis waar ik regelmatig werk. Een lekker hapje voor bij de lunch maar natuurlijk ook geschikt als borrelhapje. Ik heb er ter plekke een foto van genomen en het niet mooier gemaakt dan het is. Lekker is het wel.


Nodig (ca. 12 tot 14 stuks): 
1 rol vers bladerdeeg uit de koeling
ca. 75 gram geraspte kaas
ca. 75 gram ham, salami of chorizo blokjes
ca. 1 eetlepel Italiaanse kruidenmix
1 ei

Dit recept is bijna te vergelijken met de kaasstengels elders op mijn blog maar de combi is zo lekker dat ik ze graag apart beschrijf. Ook heb ik ondertussen een iets snellere bereidingswijze dus nog een reden om deze stengels onder de aandacht te brengen. Deze stengels zijn ook erg leuk om samen met kinderen te maken.

Hak eerst de ham heel erg klein. Ik gebruik daar een hakmolen voor. Een keukenmachine kan ook.

Verwarm de oven voor op 210 graden. Zet een bakplaat klaar met een vel bakpapier erop.

Vouw de rol met bladerdeeg open. Leg de lange kant voor je. Smeer dun in met opgeklopt ei.


Verdeel over de achterste helft de hamsnippers en geraspte kaas. Strooi er Italiaanse kruiden overheen. Vouw het deeg dubbel en druk het aan. Snijd het deeg in repen van ruim een cm.

Pak één voor één een reep deeg en rol het een paar keer om. Leg ze dan naast / onder elkaar op de bakplaat met iets ruimte ertussen vanwege het groeien van het bladerdeeg. Smeer er nog een beetje ei overheen. De rest van het ei blijft over.

Bak de stengels in ca. 10 - 12 minuten mooi bruin en gaar. Wil je ze voor een andere dag maken? Bak ze dan ietsjes korter en zet ze de volgende dag dan terug in de oven op 160 graden voor een minuut of 5 totdat ze weer warm zijn.



Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------



Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:



Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten