dinsdag 21 oktober 2014

Tortilla wraps met bonen en cheddarkaas

Dit is een recept zonder vlees maar je kunt er heel eenvoudig vlees aan toevoegen. Ik gebruik meerdere soorten bonen wat de smaak en beet ten goede komt. Daarbij ziet het er ook nog eens heel gezellig uit.


Nodig (voor 6 grote tortilla's):
- 1 grote ui gesnipperd
- 1 knoflookteentje fijngesneden
- 1 blik tomatenblokjes
- Mexicaanse kruidenmix
- 1 blik kidneybonen
- 1 blik zwarte bonen
- 1 blik mais
- 1 pak met 6 grote tortilla's
- ca 15 plakjes cheddarkaas

Ga uit van 1 tot 1,5 tortilla per persoon. De blikken bonen zijn middenformaat, ca 400 gram per blikje. Je kunt ook bruine bonen gebruiken. Ik heb bij het maken van de foto's een dubbele hoeveelheid uien, knoflook en tomatenblokjes gebruikt. Het kan dus wat veel lijken. Toen de saus klaar was heb ik de helft eruit geschept omdat ik deze nodig had voor iets anders.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Fruit de uien en knoflook. Voeg evt nog wat groene kruiden toe.


Voeg de tomatenblokjes en Mexicaanse kruiden toe. Je kunt zo'n zakje kruiden voor burrito's, fajita's of taco's gebruiken maar ik heb ooit zelf een grote pot mix gemaakt volgens dit recept. Ik voeg in eerste instantie een flinke eetlepel mix toe aan de saus en blijf dan proeven tot de smaak naar wens is. 




Zet de staafmixer op de saus en laat het een kwartiertje pruttelen tot de uien gaar zijn. Ondertussen trekken de smaken er lekker in. Doe wel een deksel op de pan want door de dikte van de saus krijg je een soort vulkaan ontploffingen waardoor de saus erg op kan spatten. 


Voeg dan een paar plakjes cheddarkaas toe aan de saus, laat smelten en roer door. 


Voeg als laatste de uitgelekte bonen door de saus.

Verdeel dan de bonenmassa over de wraps. Rol de wraps op en leg ze in een ovenschaal. 





Verdeel plakjes cheddarkaas over de wraps. Draai de oven terug tot 170 graden en verwarm de tortilla's in ca 20 minuten in het midden van de oven.


Lekker met de milde uiensalade. Ook lekker met een dipsaus van een bakje creme fraise gemengd met de sausmix voor guacamole saus. Of serveer er ranchkruidensaus bij. 

Als extraatje is het ook leuk om er fijngeknepen taco chips overheen te strooien. Dat geeft er een knapperige beet aan en het ziet er erg leuk uit. 

Variatie:
- Varieer met de hoeveelheden bonen
- Bak wat kipstukjes of rul gehakt in een aparte pan en voeg later toe voor degene die wel vlees eten
- Combineer de wraps met nog meer heerlijke Mexicaanse gerechtjes
- Serveer een groene salade bij de tortilla

Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------

Bekijk hier meer recepten met kaas
Bekijk hier meer recepten met tomaat


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen