maandag 4 mei 2015

Souvlaki van Marlon

Mijn familie is gek op souvlaki en waren nog steeds opzoek naar een recept om het zelf te maken. Ik ben gaan testen hoe het zou smaken met mijn eigen gebrouwen kruidenmengsel en kwam tot een heerlijk resultaat.


Nodig:
- 500 gram (2 stukken) varkenshaas
- 2 flinke eetlepels Griekse kruiden (mag best ruim)
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels olie

Snijd de varkenshaas in plakken van ca. 1 cm dikte. Marineer met de kruiden, olie en citroensap. Laat ongeveer een uurtje in de koelkast intrekken. Bak het vlees om en om in een grillpan (of op de BBQ) tot het gaar is. En wil je het doen zoals je het in een Grieks restaurant krijgt? Rijg ze dan op sateprikkers voor het bakken.

In de straat werd er gevraagd wat wij aten want het rook zo lekker. 


Kindvriendelijk:
- Net als de kipgyros is dit erg geliefd

Deze saus is er heerlijk bij: 


Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 

 -------------------------------------------------------------


4 opmerkingen:

  1. gisteren souvlakispiesjes gemaakt volgens je recept en het was heerlijk! Jammer dat ik hier geen foto kan toevoegen. Ik had er een hele Griekse maaltijd van gemaakt met kritharaki, Griekse salade en tzatziki. De souvlaki maak ik absoluut vaker.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn dat het zo goed in de smaak viel. Heb je de andere Griekse gerechtjes ook al gezien op de blog?

      Verwijderen
  2. en nu heb ik toch zomaar ineens gisteren een kookblog aangemaakt waarop de souvlaki prijkt: http://crealicekookt.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen