woensdag 14 januari 2015

Kipgyros met milde uiensalade

Als je dan toch zelf kruidenmixen maakt dan wil je dat ook meteen uitproberen. Deze week Griekse gehaktballetjes in tomatensaus gegeten en kipgyros.


Nodig:
- 500 gram kipfilet
- 2 eetlepels olie
- 2 flinke eetlepels Griekse kruiden
- paar druppels citroensap

Snijd de kipfilet in platte stukken. Marineer met wat olie en ca. 30 ml (2 flinke eetlepels) Griekse kruiden. Laat minimaal half uurtje staan (liefst een hele nacht in de koelkast) zodat de kruiden er goed in kunnen trekken. Bak de kipfilet gaar in de koekenpan of grillpan. Extra boter of olie is niet nodig.

Knijp er voor extra lekkere kip een beetje citroensap over uit. 


Lekker met brood, rijst, met aardappelen en groenten. Kan eigenlijk bij heel veel gerechten. Wij hadden er brood, knoflooksaus en milde uiensalade bij.


Kindvriendelijk:
- Erg geliefd

Variatie:

Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 

-------------------------------------------------------------

- Bekijk hier meer recepten om kruidenmixen zelf te maken
- Bekijk hier recepten met Griekse kruiden


2 opmerkingen:

  1. Ik heb ongepaneerde schnitzels gebruikt, heerlijk met de zelfgemaakte gyroskruiden!! De uiensalade moet ik nog proberen een volgende keer, had geen puf meer ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je had ook al de Griekse salade, dan mis je de uiensalade niet zo snel. Is vooral lekker als je bijv. broodje gyros eet en dan uiensalade erop. Schnitzels zijn zeker lekker, varkanshaas ook.

    BeantwoordenVerwijderen