donderdag 1 januari 2015

Varieer met bladerdeeg: Appelslangen

Met oudejaarsavond heb ik twee appelslangen gemaakt. Het zijn eigenlijk een soort van appelflappen maar het voordeel is dat je deze is stukjes kunt snijden waardoor iedereen net zoveel kunt nemen waar hij trek in heeft. Ze lijken wat donker maar dat is de belichting van de foto, excuus hiervoor.


Nodig (per slang):
- 3 plakjes diepvries bladerdeeg
- 1 grote of 1,5 kleinere appel
- kaneel, kaneelsuiker, citroensap

Verwarm de oven voor op 210 graden (hetelucht). Leg het bladerdeeg te ontdooien.

Schil de appels (ik had 2 goudrenneten en een jonagold voor 2 slangen. Met 2,5 had ik het kunnen redden, de rest uit het handje gegeten). Snijd de appel door vieren, klokhuis eruit en dan in dunne plakjes. Meng ze met een halve eetlepel citroensap, kaneelpoeder en wat kaneelsuiker. Ik heb er ook een beetje geraspte kokos en greinsuiker door gedaan.

Leg 3 plakjes bladerdeeg naast elkaar met een kleine overlapping. Plak ze aan elkaar vast. Leg de schijfjes appel erop en rol de bladerdeeg in de lengte op. Draai de slang zo dat de naad onderop zit. Maak de zijkanten sluitend zodat er zo min mogelijk vocht uit kan lopen.  

Het was de bedoeling dat ik een staaf zou maken maar mijn bakplaat was iets te klein en toen ben ik hem gaan vouwen en tot een slang gekomen. 


Maak de slang vochtig met een beetje water en strooi er nog wat kaneelmengsel over. 

Bak de slang in ca. 20 minuten gaar en mooi bruin. Op de foto's lijkt hij dus donkerder dan dat hij in werkelijkheid was. Hieronder komt hij net uit de oven en zoals je kunt zien is er toch nog wat vocht uit gelopen. Ik moest ze meenemen dus heb ze overgeschoven op schoon bakpapier. 


Variatie:
- rozijnen erdoor
- noten erdoor

Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------

Bekijk hier meer recepten met appel
Bekijk hier meer recepten met bladerdeegGeen opmerkingen:

Een reactie posten