maandag 19 januari 2015

Hangop met bastognekoek en honing in een mini glas

Vorig jaar Kerst had ik als nagerecht allemaal mini-glaasjes gevuld zodat iedereen kon kiezen waar hij trek in had. Eén van de glaasjes was deze combi. Hangop met bastognekoek en honing. Ben je op de Griekse toer maak het dan met Griekse yoghurt ipv hangop. Ook erg lekker. 


Nodig:
- hangop van volle yoghurt
- bastognekoeken
- honing

De Action verkoopt theelichthouders voor € 0,29 per stuk. Ooit heb ik er een grote stapel van gekocht en die gebruik ik voor mijn glaasjes toetjes. In een glaasje gaat ca. 125 cc inhoud. Ideaal dus na een goed gevulde maaltijd als je toch nog iets zoets wilt. 

Verkruimel de koek, neem 1 tot 2 koeken per glas. Bouw het glas in laagjes op. Laagje koek, laagje hangop. De hangop maak je zelf van (half)volle yoghurt. De liefhebber lepelt er een kleine beetje honing overheen. 

Variatie:
- Neem volkorenbiscuit
- Neem Griekse, Turkse of Bulgaarse yoghurt, die zijn van nature al lekker dik
- Hangop, walnoten, honing en stukjes banaan of ananasAls dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 

-------------------------------------------------------------Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:4 opmerkingen:

 1. Heel veel variatie mogelijk zie ik. Dank voor de tip wb de glaasjes, de Action verkoopt ze nog steeds voor die prijs. Net gekocht dus ik kan aan de slag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat klopt. Ik heb er laatst ook nog bij gehaald. Wij hadden een groot feest en toen zijn ze met vers fruit gevuld. Heb je gezien dat ze ook in de oven kunnen? Er staat een recept met fruit crumble

   Verwijderen
 2. Ja die ga ik ook een keer maken.
  Vadaag was de vulling koekkruimels met griekse yoghurt en rood fruit. Supersimpel, niet te zoet en een groot succes.

  BeantwoordenVerwijderen