dinsdag 14 november 2017

Pastasalade op z'n Mexicaans

Deze pastasalade heb ik alweer een tijdje terug gemaakt en ik kom er dus net achter dat ik het recept nooit heb geplaatst. De salade heb ik zonder vlees gemaakt waardoor het ook geschikt is voor vegetariërs. Er zitten stukjes tomaat, zwarte bonen en mais doorheen wat het lekker kleurrijk maakt.


Nodig: 
- 300 gram - 350 pasta (elleboogjes macaroni)
- 250 gram cherry of snoeptomaatjes
- 150 gram harde witte kaas. Harde geitenkaas of feta mag ook
- 1 blik mais, ca. 300 gram
- 1 blik zwarte bonen
- 1 kleine rode ui
- 3x het groen van bosui of lente ui
- handje verse peterselie
- ca. 200 ml mayonaise of frietsaus
- ca. 200 ml Griekse, Turkse yoghurt of crème fraîche
- ranchkruidenmix, Mexicaanse kruiden
- sambal, optioneel

Ik heb ervoor gekozen om alles heel erg klein te snijden. Vond ik er leuker uitzien maar je kunt ook kiezen voor een grovere pastasoort en dan alles juist wat groter te laten.

Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Spoel direct af met koud water zodat het niet verder gaart. Laat de mais en bonen uitlekken en spoel even af. 

Snijd de tomaten in kleine stukjes en doe dit ook met de kaas, peterselie, rode ui en bosui. 


Maak een sausje van de frietsaus en yoghurt. Hier half om half gedaan. Wil je meer frisheid, gebruik dan in verhouding wat meer yoghurt. Breng de saus op smaak met ranchkruidenmix, eventueel wat Mexicaanse kruidenmix en een paar drupjes sambal.

De ranchkruidenmix en Mexicaanse kruidenmix trek ik uit mijn keukenkastje maar je kunt het ook gewoon kopen. Ranchkruidenmix is tegenwoordig verkrijgbaar in zakjes en staat bij de Mexicaanse producten. Kan je het niet vinden dan is de kruidenmix voor guacamole ook lekker erdoor. In plaats van de zelfgemaakte Mexicaanse kruidenmix kan je mix voor taco's of burrito's gebruiken. 

Meng de bonen, mais, tomaat, witte kaas, rode ui en een gedeelte van de peterselie door de pasta. Voeg net zoveel saus toe als je lekker vindt. Houd er rekening mee dat als je de salade van te voren maakt dat er dan ook saus in de pasta trekt. Je kunt het restant bewaren en dan alsnog toevoegen. 


Strooi peterselie over de salade als garnering. 


Variatie: 
- Voeg stukjes avocado toe
- Voeg (rode) paprika toe
- Voeg zongedroogde tomaat toe
- Voeg noten toe
- Voeg ananas toe
- Voeg bleekselderij toe
- Voeg rucola of gemengde sla toe
- Voeg salami toe
- Voeg stukjes kip toe

Met bovenstaande hoeveelheid maak je een flinke salade (ruim 1,5 kilo). Je kunt de salade zeker een paar dagen goed houden in de koelkast. Voeg eventuele rucola pas toe voor gebruik want deze wordt zacht. 


Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------




Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:



Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten