woensdag 12 maart 2014

Koude wraps met meerdere soorten vullingen

Hier tussen de blogs staat een recept van tortila tosti's en van een wraptaart maar koud zijn ze ook heerlijk om te eten. Een goeie vulling ertussen en dan serveren bij de borrel, high tea of zomaar tussendoor. Er zijn tientallen koude wraprecepten in omloop en natuurlijk heb ik daar mijn variaties op.


Nodig:
- 1 pak wraps (6 of 8 stuks)
- 2 bakjes kruidenkaas (roomkaas)
- flinterdunne ham of kipfilet
- een halve (rode) ui heel fijn gesnipperd
- half potje augurk in kleine stukjes gesneden

Bereiding:
- Roer de roomkaas los in een kom en voeg ui en augurk toe.
- Beleg de wrap met een paar plakjes flinterdunne ham of kipfilet, kaasmengsel erop en rol ze strak op
- Rol ze in plastic huishoudfolie en leg ze tot gebruik in de koelkast. Ik maak ze rustig een dag voor gebruik.
- Snijd ze in stukjes van een goede cm en serveer met een prikkertje

Variatie:
- Neem fijngesneden prei ipv augurk
- Leg er ook een blaadje sla tussen
- Maak deze wrap met oude kaas vulling
- Maak deze wrap met kip en ananas
- Kruidenkaas met salami
- Rucola sla met geitenkaas, honing en pijnboompitjes
- Kruidenkaas, kipfilet met tuinkruiden en reepjes perzik (tip van Majel)
- Varieer ook eens met meergranen wraps, tomatenwraps, knoflookwraps enz.

Wat is jouw favoriete wrap? Laat het weten in een reactie

Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------

Bekijk hier meer hapjes






22 opmerkingen:

  1. Wrap insmeren met Zaanse mosterd, dan plakjes pekelvlees erop en dan beleggen met Griekse witte kool rauwkost (Bieze), rollen maar.
    Wrap insmeren met roomkaas (bijv Monchou), dan plakjes zalm erop en dan wat dille met honing-mosterd dressing, rollen maar.
    Mvgr Astrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Met ananas/kerrie saus insmeren, reepjes paté, flinterdunne spitskool, rozijnen en fijngemalen speculaasje. Oprollen en even in de koelkast leggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dankjewel Ina. Ik dacht eerst dat je alles op 1 tortilla wilde smeren, haha. De zoete variant met speculaas lijkt me ook wel wat, leuk idee.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wrap met groene pesto, rucola en parma- of gandaham

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Roomkaas met bieslook dan dunne plakjes zalm en dan een beetje rucola en dan goed strak op rollen en in kleine stukje snijden en een poosje in de koelkast .

    Heerlijk als hapje bij de borrel of op een verjaardag.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wrap dun insmeren met roomkaas. Carpacio, pijnboompitten, parmazaanse kaas snippers en truffelmayonaise erover. Smakelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Lekker met gewone sla, zalm en groene heksenkaas. I.p.v. zalm kun je ook goed ham of kipfilet gebruiken. Mogelijkheden te over.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor je aanvulling. Alle tips zijn welkom :).

      Verwijderen
  8. Voor het eerst deze wraps gemaakt volgens jouw recept Marlon dus geen tips maar wilde je laten weten dat ze heerlijk zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor je reactie, hoor het graag dat ze in de smaak vallen :)

      Verwijderen
  9. Roomkaas met kruiden, ham, sla, komkommer. Iedereen is altijd enthousiast als we het op tafel hebben staan bij een verjaardag!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Roomkaas 2 bakjes hoeveel is dit aan gewicht?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo'n bakje roomkaas is meestal 125 of 150 gram. nNemt niet zo nauw welke je gebruikt

      Verwijderen
  11. Rucola pijnboompit. Verse roomkaas en zoete pun pakrika.

    Kipkerrie sla en kipfilet....het kan ook met kipsate.

    Smeerkaas tomaat (zonder pitjes) ijsberg sla.

    Rucolla brie walnoot honing monster dip....

    Voor snack tussen door is.

    Sla komkommer tomaten(zonder pitjes) krokante kip en chillie saus

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Heb je de wraps, voordat je ze ging bewerken, eerst nog in de oven gehad? Zou beter rollen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik gebruik ze bij dit recept direct uit de verpakking

      Verwijderen
    2. Ik doe ze even in de magnetron (10 seconden). Dan worden ze wat zachter en makkelijker om te rollen. Maar ik gebruik glutenvrije wraps, die zijn wat stugger.

      Verwijderen