woensdag 27 januari 2016

Heerlijke pasta met spinazie en roomkaas

De spinazie uit de oven is zo'n beetje het best bezochte recept op deze website. Waarom? Ik denk door de eenvoud. Het is niet moeilijk te maken en het is erg smakelijk voor jong en oud.

Nog zo'n lekker recept met spinazie is dit gerecht met pasta en roomkaas. Iedereen kan het maken en het is zo klaar. Het is echt super lekker en ik maak het graag. Het liefst met verse spinazie maar als dat niet te betalen is dan gaat er diepvriesspinazie doorheen.


Dit is een recept waarbij je de hoeveelheden een beetje op gevoel moet toevoegen. Omdat er roomkaas doorheen gaat en ook nog eens geraspte kaas overheen is kipfilet niet nodig maar het geeft extra beet wat het wel weer lekkerder maakt. Ik neem meestal twee kleine kipfilets voor 4 personen. Bij het maken van de foto's had ik wat meer kipfilet in huis. 

Nodig voor 4 personen:
- 2 kipfilets heel klein gesneden
- 2 flinke uien fijngesnipperd
- teentje knoflook geperst
- grote zak gewassen spinazie 
- 1 bakje kruidenroomkaas
- pasta naar keuze
- evt wat sambal of chilipeper
- bouillonblokje
- geraspte kaas


Zet alles klaar. Breng water aan de kook en kook de pasta gaar. Lekker met een bouillonblokje erdoor maar kan ook met wat zout. 

Bak ondertussen in een andere pan de uien, knoflook en kipfilet aan en zorg ervoor dat de kip gaar is. Strooi er flink wat Italiaanse kruiden overheen. 


Voeg de spinazie toe en zet de schaar erin. Hoeft niet maar dan verdeeld het zich straks makkelijker door de pasta. Ik gebruik echt een flinke zak spinazie en soms zelfs twee zakken. Gebruik je diepvriesspinazie dan is de ala creme er lekker door en gebruik voor 4 personen dan rustig 750 gram. 


Laat de spinazie slinken. 


Voeg de roomkaas toe en laat smelten. Voeg de gare pasta toe. Breng op smaak met extra Italiaanse kruiden, snufje (zee)zout, wat chilivlokken of een beetje sambal. 


Serveer met geraspte kaas.  


Of zonder, wat je zelf wilt. 


Kindvriendelijk:
- Mijn kinderen eten het 't liefst met diepvriesspinazie maar is ook maar net wat ze gewend zijn.

Variatie:
- Bak wat kleine smaaktomaatjes aan en serveer deze warm door de pastaschotel
- Vervang de kipfilet door zalm
- Voeg wat uitgebakken spekjes of blokjes ham toe
- Voeg pijnboompitjes toe

Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------

- Bekijk hier meer recepten met Italiaanse kruiden


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen