vrijdag 7 maart 2014

Spinazie met kip en kaas uit de oven

Dit recept maakte ik al toen wij net gingen samenwonen en is nog steeds heel erg geliefd. Vooral kinderen krijg je er mee aan het eten. Dit blijkt uit de vele reacties die ik krijg als ik ergens een link hier naartoe plaats.

De spinazieschotel is makkelijk te maken, kan bijna niet mislukken en je kunt stiekem extra veel groenten toevoegen. Met de voorgesneden aardappelen die je tegenwoordig overal kunt kopen is het recept nog sneller geworden.

Je kunt het ook eten met verse spinazie maar hier gekozen voor de extra snelle manier.


Nodig: (voor ongeveer 4 gemiddelde eters):
- 750 tot 900 gram spinazie a la crème
- twee kipfilets in blokjes gesneden
- 100 gram geraspte kaas
- kant en klare opbakaardappeltjes, schijfjes of blokjes of iets dergelijks 
(zo'n 700 tot 900 gram) 
- peper, zout, paprika en kerriepoeder of aardappelkruiden


Gebruik de hoeveelheden die je gewend bent te eten met het gezin. Neem gerust iets meer spinazie want door deze schotel wordt er meer van gegeten dan wat er normaal gegeten wordt.

Ontdooi de spinazie op de bodem van een grote ovenschaal of in de magnetron. Heb je erge vochtige spinazie laat het dan nog even uitlekken in een vergiet.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bak de kip gaar. Kruiden naar smaak. Lekker met pikante kipkruiden maar neem iets wat je in huis hebt.

Gaar ondertussen de aardappeltjes in de magnetron (prik gaatjes in de verpakking, 7 minuten bij 700 gram vol vermogen). Prik in de aardappel of deze gaar is. Zie ook dit recept over aardappelen.

Verdeel de kipfilet over de spinazie, strooi de kaas erover. Meer kaas mag, maakt het nog lekkerder.

Leg de aardappeltjes in een plastic zakje en strooi de kruiden erover. Sluit het zakje losjes en meng het door elkaar door het voorzichtig heen en weer te bewegen. Kan ook in een kom maar dit scheelt afwas. Ipv aardappelkruiden kan je ook groene kruiden gebruiken. Bijvoorbeeld Provençaalse of Italiaanse kruiden, erg lekker erbij.

Verdeel de aardappeltjes over de spinazie, kip en kaas en zet zo'n 20 minuten in de oven tot de aardappeltjes een mooie kleur hebben. Eet smakelijk.




Variatie:
- Spinazie, daarover gebakken geruld gehakt, pasta met tomatensaus erover verdelen en wat geraspte kaas. Dan in de oven tot het warm is. Makkelijk om restjes pasta's op te maken.

- Zelfde schotel maar dan met verse spinazie. Fruit een ui en wat knoflook, spinazie erbij en laat mee fruiten totdat deze is geslonken. Giet af, voeg wat room toe, breng op smaak met peper en zout en verwerk het als hierboven

Kindvriendelijk:
- Erg geliefd


Zelfde schotel maar dan met spinazie en gehakt



Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------


29 opmerkingen:

  1. Ziet er heerlijk uit en lekker eenvoudig; gaan we zeker proberen!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er lekker uit en wil dit vanavond gaan maken. Voor hoeveel personen is de ingrediënten lijst van hierboven?
    Groetjes Daan

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij eten er met z'n vieren van. Kijk even hoeveel spinazie, kip en aardappelen je normaal met het gezin eet en pas daar het recept op aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb het net gemaakt ben benieuwd knuff marjolein

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ben benieuwd hoe jullie het vinden Marjolein. Ik heb het aantal personen in het recept erbij gezet Daan. Wij hebben 3 grote en 1 kleine eter in huis.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi, gisteren gemaakt het het was super lekker, de kinderen vonden het ook heerlijk. Bedankt voor je recept. Mvg helm

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk dat je het gemaakt hebt. Hier gaat de schaal ook elke keer schoon op. Blijft een succes.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Vanmiddag gemaakt. Was heerlijk, voor herhaling vatbaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Gisteren gemaakt en het was heerlijk !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Heb je het andere recept met de gehakt ook al gezien?

      Verwijderen
  10. Wij hebben het al meerdere malen gemaakt en het is nog steeds een succes! Lekker simpel, verantwoord en bovenal lekker!!:)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel. Ik gebruik stiekem steeds iets meer spinazie en nog steeds gaat het schoon op :)

      Verwijderen
  11. Als je het recept wil maken met de pasta, kook je de pasta dan eerst?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, doen hoor. Ik doe alles gaar in de schaal voordat het de oven in gaat.

      Verwijderen
    2. Oke, bedankt voor het snelle antwoord!

      Verwijderen
  12. Wat een leuk recept! Iets aangepast ipv a la creme heb ik gehakte bladspinazie gedaan en erbij champignons, paprika en dan wat kookroom. Zit nu in de oven, maar ruikt al heerlijk!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk dat je zelf bent gaan experimenteren met het recept!

      Verwijderen
  13. SUPER LEKKER en lekker makkelijk

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik heb het gemaakt. Het is inderdaad een heerlijk gerecht. Zelfs mijn zoon vond het heerlijk. Voor herhaling vatbaar!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn dat jullie het ook zo lekker vonden 😀

      Verwijderen
  15. Dit recept vandaag gemaakt, met verse spinazie. Een uitje en een restje champignons mee gebakken. Extra knoflook en schepje kruidenkaas erdoor gedaan. Superlekker. Dank weer voor dit makkelijke en smakelijke recept!

    BeantwoordenVerwijderen