donderdag 6 augustus 2015

Mexicaanse koude bonensalade

Op deze blog kan je ook het recept vinden van Mexicaanse gehaktballen. Hierbij heb ik een heerlijke koude bonensalade bij gemaakt. Ik heb de resterende bonen van het andere recept aangevuld met een extra blik zwarte bonen. Je moet het zeker eens proberen. Is er erg lekker bij.



Nodig (bijgerecht 4 personen): 
- 2 flinke opscheplepels (Griekse) yoghurt
- 2 eetlepels BBQ saus
- 1 tot 2 eetlepels Mexicaanse kruiden
- 1,5 blik zwarte bonen
- 0,5 klein blik maïskorrels
- 1 kleine rode ui heel fijn gesnipperd
- paar plakjes jalapenopeper in kleine stukjes
- 2 eetlepels peterselie of koriander 

Meng de yoghurt met de BBQ saus, Mexicaanse kruiden (zelfgemaakt of uit een zakje), jalapenopeper, rode ui en wat peterselie. Ik heb maar wat bij elkaar gegooid maar ongeveer deze hoeveelheden aangehouden. Proef of het nog iets nodig heeft. 

Meng net zoveel saus door de bonen en maïs als je lekker vindt. Strooi er nog een beetje peterselie overheen. Serveer de overige saus los bij de maaltijd. 



De kaasaardappel heb ik er ook bijgemaakt. 


Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 

-------------------------------------------------------------


2 opmerkingen:

  1. Gisteren de bonensalade gemaakt en (natuurlijk) opgegeten. Heerlijk! Die blijft bij ons op tafel komen! Bedankt voor het recept.

    BeantwoordenVerwijderen