vrijdag 21 augustus 2015

Review Hokkien mie van Conimex

In een eerdere blog schreef ik al dat ik een pakket met producten opgestuurd had gekregen. Om uit te proberen maar vooral met de uitdaging er iets anders van te maken dan op de verpakking beschreven staat. Eén van deze producten was een pakket Hokkien Mie van Conimex. Ik schrijf was, want ik heb de maaltijd gemaakt en nu is het op. Maar, ik ga het zeker vaker kopen. Jammer dan voor het zoutgebruik en de E-nummers waar velen over klagen. Alles met mate en dan moet het gewoon kunnen.

Mijn oudste en zijn vriendin zijn gek op noodles. Zodra ze op zijn krijg ik zelfs een appje of ik nieuwe wil kopen. Ze worden zeker een paar keer per maand gegeten en dan als tussendoortje op een vrije dag. Vorige week hadden ze weer vrij en bedacht ik me dat ik het pak Hokkien Mie nog had staan. Ik gekeken wat ik nog meer in huis had en zo kwam ik met een flinke kipfilet, ui, tuinerwtjes en maïs tot een heerlijke combinatie. Als late lunch geserveerd en er zelf van meegegeten.


Nodig:
- 1 pak Hokkien Mie (Conimex)
- 1 flinke kipfilet
- 1 klein blikje maïs
- 1 schaaltje tuinerwten (diepvries)
- 1 flinke (rode) ui fijngesneden
- 3 lepels olie (Croma roerbak oliemelange)

Tuinerwtjes heb ik eigenlijk altijd wel in de vriezer liggen maar ik had nu nog maar een restje. Als je dus genoeg hebt mag je best wat meer gebruiken. Maïs heb ik hier uit blik maar je kunt ook maïs uit de vriezer gebruiken. Kook het dan even mee met de erwtjes, zie verderop.

In het pak Hokkien Mie zit mihoen, mie, een kruidenblokje en marinade. De mihoen moet 15 minuten weken in koud water dus daar begin je mee.


Ondertussen ga je de kipfilet heel klein snijden. Bijna net zo groot als de tuinerwtjes. Dan heb je straks bij elke hap mie een stukje kipfilet erbij. Ook mengt het dan beter door de mie. Marineer de kip met de olie en de marinademix.

Op het pak Hokkien Mie wordt wokolie aangeraden. In mijn pakket zat een fles roerbak oliemelange van Croma en daar heb ik de kipfilet mee gemarineerd. Gaat prima en het fijne is dat deze olie niet spettert in de pan. Ik gebruik de olie nu een week en vind het erg prettig in gebruik.

Tijdens het wellen van de mihoen en het marineren van de kipfilet ga je de mie koken. Dit hoeft slechts drie minuten. Na twee minuten heb ik de erwtjes erbij gedaan zodat die ook nog even gaar kunnen koken. Zout is niet nodig. Ondertussen ga je ook je ui fijnsnijden, als je dat nog niet had gedaan.Als de mie en tuinerwten gaar zijn giet je ze af. Zet een wok of braadpan op en zorg dat 'ie goed heet is. Bak de kipfilet aan en fruit de uien mee. Extra olie is niet nodig. Giet er 50 ml water bij en het kruidenblokje. Maïs erbij, de mie en afgegoten mihoen erbij en goed doorwarmen.Eet smakelijk. Eerst dacht ik dan het gerecht te pittig was maar na het toevoegen van de mihoen was het perfect is balans. Erg smakelijk! De maaltijd is met deze hoeveelheden voor 2 flinke eters. met wat meer kip en groenten kan je er makkelijk met z'n drieën van eten. 
Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 

-------------------------------------------------------------# Deze blog is gesponsord. De producten van Conimex en Croma heb ik opgestuurd gekregen. Ik ontvang geen geld voor deze blog maar vond het wel een uitdaging om met de producten een lekker recept te verzinnen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten