- 250 gram (kastanje) champignons
- 2 grote of 3 tenen knoflook uit de pers
- handje peterselie
- peper en zout
- olijfolie
Je kunt de hoeveelheden heel makkelijk aanpassen. Werk op gevoel.
Maak de champignons schoon. Niet onder de kraan maar borstel ze schoon of snijd met een mesje de lelijke plekjes eraf. Breek het steeltje eruit of snijd er een stukje vanaf. Snijd de grotere champignons in vier stukken en de kleinere door midden zodat ze gelijk van grootte zijn.
Verwarm een scheutje (2 eetlepels) olijfolie in de koekenpan. Fruit de knoflook aan. Voeg de champignons toe. Laat lekker een poosje bakken onder voortdurend roeren. De champignons gaan nu de knoflookolie opnemen. Zet dan het vuur lager zodat de champignons het vocht weer kunnen loslaten. Dan zet je het vuur weer hoger en bak je net zolang tot al het vocht verdampt is. Bij elkaar ben je al snel een minuut of tien aan het bakken.
Als ze klaar zijn voeg je lekker veel fijngesneden peterselie en zout en peper naar smaak toe.
De champignons zijn heerlijk als ze net uit de pan komen maar ik heb ze koud geserveerd en dat smaakte ook verrukkelijk.
Variatie:
- Voeg naast de peterselie ook wat rozemarijn toe
- Druppel wat citroensap over de champignons als ze uit de pan komen
- Ook lekker met uigebakken spekjes, uien en dan op een schnitzel serveren
Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?
-------------------------------------------------------------
Geen opmerkingen:
Een reactie posten